Bamble og Kragerø en ettermiddag (02.07.2014)

Written by LivogKristen (Liv Skåsheim) GSM

Map
Ascents Grummestadknuten (157m) 02.07.2014
Kartmyrknuten (184m) 02.07.2014
Skjærsjøknuten (171m) 02.07.2014
Storkollen (153m) 02.07.2014
Veten i Kragerø (51m) 02.07.2014

Hadde egentlig tenkt oss en lengre tur på Blefjell i dag, men pga stor tordenfare fant vi ut at det ikke ville være så kjekt å være lynavleder der oppe. Plan nummer to ble Siljan sin høyeste topp og Hovde i Opdalen, men skyene lå svarte oppe i nord, så vi kastet oss rundt og dro nedover i Bamble og Kragerø for der trodde vi at tordenfaren var minst.
Vi kjørte til Dørdal og inn veien til en liten parkering noen meter etter et tyrolerhus. Gikk innover og oppover den spennende stien til GRUMMESTADKNUTEN. På stien opp dit er det sko på trestammer, en liten elg i en bakke, et håndtak med noen "visdomsord" på og masker. Spennende for barn!
Videre til en parkering i en gammel og overgrodd traktorvei litt lenger sør på veien. Der traktorveien og veien opp til MOLDFJELL starter ligger det en stor haug med grus. Vi gikk først på denne overgrodde traktorveien innover. Den er etter hvert vanskelig å finne, så det ble god gammeldags bushing oppover mot toppen. Toppen har bare noen gamle trestokker og en bolt, men langs kanten er det flott utsikt over fjorden og over vann.
SKJÆRSJØKNUTEN var neste post på programmet. Vi parkerte ved traktorveien og fulgte denne innover til litt før den begynner å gå nedover. Her fant vi en sti, som endte i en renne. Her var det lagt ut et blått og et naturfarget tau, som tok oss trygt opp. Videre opp på toppen til høyre, over en revne. Her er det en gammel bolt og to gamle store rustne spikre. Vi gikk ut på en kant og nøt kaffe og noen sjokoladebiter. Vi ble ikke sittende lenge da Tor med hammeren begynte å bråke rundt oss og dette ikke var stedet å være om han kom nærmere.
Vi lurte litt på å ta Løveråsen, men jeg var ikke i slag i dag og Moldfjell var nok buching for meg, så vi dro heller til Kragerø.
Her hadde vi sett oss ut STORKOLLEN. Vi var forberedt på at denn toppen skulle være fin, men den var fantastisk! tok av veien i retning Industriområdet Kalstad. Kjørte til vi kom til en vei, som gikk til høyre og hette Rørviklia. Kjørte denne til den gikk over i Storkollveien. Denne fulgte vi het opp på toppen til en liten parkering og et skilt merket Storkollen. En flott sti, nesten som en motorvei, som nesten er overmerket med blått. Toppunktet er en gammel furu, som ligger flatt, rett ved en mobilmast med paraboler på. Går du forbi toppunktet, kommer du ført til en fin ben, forbi denne er det en hel benkgruppe het utpå kanten. Fantastisk utsikt!!! Noe med det flotteste vi har sett. Vi ser alle øyene, inklusiv hele Jomfruland, Stabbestad, hele indre leia og delker av Kragerø. WOW! Vi satt her til solen forsvant og rusla ned igjen, klar for neste.
Siste toppen i dag var en lett topp. Ute på Øyen i Kragerø er det merket skilt til VETEN. Kjørte til et hvitt hus, der starter stien. Løp opp på 3 minutter. Flott utsikt også herfra, men etter Storkollen er dette bare flott og ikke superflott.
Ned igjen og stoppet ved en liten bod ved Kiwibutikken. Der hadde de deilig softis. Nøt isen ute og handlet med oss et par ting fra butikken. Da vi kom ut fra butikken og inn i bilen begynte det å bøtte ned og det gjorde det hele veien hjem til Skien. Snakk om å være heldig med været!!! På badet hjemme fant jeg den første flotten i år. Håper den ikke gjorde så stor skade på meg! Flott dag i Bamble og Kragerø!

User comments

 • -
  avatar

  Missing title

  Written by LivogKristen 09.07.2014 21:40

  Ja vi var på hugget. I Sogn for tiden, men ikke topper men jobb og i tillegg høyonn med broder`n. Vi kommer sterkere tilbake.

 • -
  avatar

  Fint i Bamble og Kragerø!

  Written by Roger 06.07.2014 17:01

  Nå er dere på hugget skjønner jeg, begynner å samle i Kragerø også. Det var en fin blanding av stort og smått, kan lett forestille meg at dette ble en fin dag, i sær med Storkollen på programmet:)

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.