Rubbeheia og Oksla (23.06.2014)

Written by siroho GSM

Map
Ascents Oksla (500m) 23.06.2014
Rubbeheia (558m) 23.06.2014
Visits of other PBEs Rubbeheia fra vest parkering (Kvasshammarveien) 23.06.2014

Rubbeheia

Så var vi klare for en dag i Sørlandets indre, Øyvind, bikkja (Anjing) og Rubbeheia ble oppsøkt først og vi valgte å gå inn fra vest. Vi parkerte der vegen inn til Kvasshammeren går. Det var kjetting som sperret innkjøringen og det var like greit for vegen var ikke så mye å skryte av.
Vi gikk inn til gruva/skjerpet og fortsatte på sti på høyre side inn til det flatet ut, bare noen få meter. Da tok vi GPS-kurs opp lia og ned til myra i sørøst. Det hadde ikke regnet på lenge så myrene var veldig fine å gå på. Vi fortsatt til neste myr rett øst og fulgte den inn i Iveland kommune. Deretter valgte i retningen mot neste myr og ei myr til før vi så toppen inne i den glisne skogen.
Dette er også en Nerdetopp med stor N. Her går bare jegere, grunneiere og kommunetoppsamlere.

Oksla

Så var vi klar for en ny topp. Denne hadde vi lyst til å prøve en ny vri på, siden de fleste som besøkte denne gikk lange tur i skogen for å komme fram.
Vi valgte å gå inn fra vest og kjørte helt inn til Roland. Der parkerte vi på venstre side av vegen inn mot nordende av Eptevann. Vegen hadde bom, men var også i den meget dårlig forfatning, så kjøring med vår bil som var lav hadde ikke vært aktuelt i det hele.
Været hadde vært fint lenge nå og det var godt og varmt badevann. Min løsning var å svømme over Eptevann for så å gå til toppen vest fra.
Vi spaserte vegen innover vegen, det hadde vært fint med sykkel her, og tok til høyre så vi kom sørover for nordenden av vannet. Vannet har en meget rar fasong og jeg ville krysse der det var smalest og det er der vegen kommer ned til vannkanten der vannet går i nordsyd retning.
Da vi kom ned så ligger det en båt der. Det var veldig fristende å bruke den.
Jeg kom meg over, bredden på vannet er ca 60 m. Deretter var det opp lia som var bratt, ned på ei myr og så nesten rett opp til toppen. Samme veg tilbake.

User comments

  • -
    avatar

    Snart klar for kommunetopper i

    Written by LivogKristen 28.04.2015 17:23

    Brukte du båten Sissel? Eller svømte du?

    • -
      avatar

      Sv: Snart klar for kommunetopp

      Written by siroho 28.04.2015 18:28

      Jeg kom meg over på et vis.

      • +
        avatar

        Sv: Sv: Snart klar for kommune

        Written by morsor 09.10.2016 23:59
  • -
    avatar

    Missing title

    Written by LivogKristen 23.06.2014 19:37

    Skal si du er effektiv nå Sissel! Imponert!

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.