Storjuvtinden 2344 moh (21.06.2014)

Written by haugert (rune haug)

Map
Ascents Galdhøpiggen (2,469m) 21.06.2014
Portpiggen (2,261m) 21.06.2014
Storjuvtinden (2,344m) 21.06.2014
Austre Storjuvtinden (2,327m) 21.06.2014
Visits of other PBEs Omgåelse Storjuvtinden østrygg 21.06.2014

Storjuvtinden 2344 moh

Dette var en "pionertur" for å sjekke ruta som en potensiell tur det går an å lage opplegg for publikum, og hovedmålet var Storjuvtinden 2344 moh!

Vi startet fra Juvflya og satte kursen mot Styggebreen og Galdhøpiggen. Det gikk i brukbar fart opp til første delmål, og her tok vi en god pause med mat og det heløe - samt nøt en god utsikt!
Så brettet vi opp ermene for å gå løs på upløyd mark - ned ryggen mot Storjuvtinden 2344 moh via 3 rappeller. (Den en fikk navnet "Bollejuvet"). Det var litt snø som gjorde at hvert fottrinn tok litt lengre tid enn det jeg antar det ville tatt på tørt føre. Vi brukte også endel tid på rutevalg, finne gode rappellfester og noe taujam. Etter å ha kommet ned, ble det klyving bort etter ryggen i tidvis løs ur. Vi omgikk ryggen opp mot toppen på sørsiden i ura. Den er merket med obs obs løs ur, og dette er noe jeg lan bekrefte på det sterkeste. Oppe på Storjuvtinden 2344 moh ble vi bare noen få minutter, for det var tåkedis i luften og klokken hadde hatt et utrolig bra tempo de siste 5 timene.
Det bar ned ryggen på nordsiden og ned på Storjuvbrean. Breen var fast og fin, noe som gav oss svært gode forhold. Ove fikk gleden av å lede oss trygt over mot Porten som var neste trekk. Opp snøbakken mot selve Porten, var det bratt og spennende inn mot renna. Tror flere i laget vårt på 5 personer gjorde seg tanker om brattheten opp renna. Isøksa var i allel fall god å ha i aktiv bruk! Da vi kom opp i Porten, ville Ove og jeg ta med oss Portpiggen 2250 moh i samme slengen, og det gjorde vi.
Deretter ble det full gass over Styggebrean og ned til Juvflya igjen. Da vi kom til bilen viste klokka rundt 14,5 timers forbruk. En veldig fin dag var svidd av i fjellet :-)

Vær og føre: Noe skiftende vær, men stort sett fint, ingen nedbør å snakke om. Litt vind og tåke på toppene.

Tidsbruk: 14,5 timers totalt forbruk.

Laget: Rune, Andreas, Line, Ove og meg.oveost (Ove Østerlie)
Styggebreen
Styggebreen
Oves gode vurderinger!
Oves gode vurderinger!
Den første rappellen.
Den første rappellen.
Line på fin rappell.
Line på fin rappell.
Pause etter "Bollejuvet".
Pause etter "Bollejuvet".
Retur over Storjuvbrean.
Retur over Storjuvbrean.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.