Hestlihaugen, Dyvikheia og Rødsfjell (26.05.2014)

Written by Roger (Roger Gundersen) GSM

Map
Ascents Dyvikheia (340m) 26.05.2014
Hestlihaugen (169m) 26.05.2014
Rødsfjell (237m) 26.05.2014

Ettermiddags-/kveldstur til Drangedal.

Varm dag, med sol fra skyfri himmel.

Hestlihaugen
Tok denne fra nordsiden fra veien inn forbi Vefall. Fin furuskog til toppen. Noe utsikt mot Nedre Toke. Kjapt å komme opp.

Dyvikheia
Gikk inn veien fra Rølandet og inn til Tjernbakken hvor det går videre ”vei” til toppen. Sikkert fin turløype her normalt, men nå hadde det vært hogst innover toppområdet et sted, og det var nylig kjørt skogsmaskin her, så veien opp var oppløyd med dype gjørmespor. Kun siste 200 meter var uberørt. Men til tross det uheldige førsteinntrykket fra veien opp, hadde jeg en herlig stund på toppen i kveldsolen. Flott utsikt. En gjøk holdt meg med selskap rett i nærheten, så det var rett så trivelig.

Rødsfjell
I likhet med Dyvikheia er dette en turtopp med kasse og bok på toppen. Det går sti opp fra Kroken merket med plastbånd. Det var ikke så innlysende hvor stien egentlig starter, i hvert fall ikke for en som kommer utenbygds fra, men kom allikevel greit inn på riktig spor. Fjellet mot øst er bratt så stien runder opp sørsiden. Fra toppen kan en gå videre nordover (mot Hommansfjellet) og runde ned igjen fra den kanten. Det høyeste punktet ligger noe bortenfor der kassen står, men skiller ikke mye.

Dyvikheia, trimpost
Dyvikheia, trimpost
Rødsfjell, trimpost
Rødsfjell, trimpost

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.