Nordtinden (04.03.2014)

Written by 19topper (Tor-Arne Paulsen) GSM

Map
Ascents Nordtinden (640m) 04.03.2014

Hmmm, av og til så kommer det gyldne anledninger til både treffe nye mennesker og nye topper. I dagens tilfelle var jeg heldig med begge deler og i tillegg så skinte solen!

Nordtinden ses som den høyeste toppen i bakgrunnen her på tur ned til Lyfjorden kvelden før.
Nordtinden ses som den høyeste toppen i bakgrunnen her på tur ned til Lyfjorden kvelden før.

Etter å ha flakset med SAS opp mot Nordens Paris dagen i forveien, kommet meg ut til vakre Lyfjord i Tromsø kommune, var det på tide å sette nesen mot toppen av ett fjell. Gøril hadde vært grei å plukke ut en flott topp i nærområdet. Nordtinden, lå bare noen steinkast fra hus-trappa..ja som de aller fleste fjelltopper i denne delen av landet.

Vi startet med ski på beina (og feller) nesten i fjæra, og fulgte en gammel vei oppover Skulsfjorddalen. Etter ca 2 km knekker vi oppover mot venstre. Fint landskap, utsikt, hytter og bjørketrær dominerer turen opp hit. Vi ble også passert!? av en annen turgåer på tur opp første stykket. Hun gikk på beina, hadde nederlandsk som sitt morsmål, og truger klar til bruk, litt lengre opp i lia. Ikke bare hyggelig å se folk på tur, men hun ble også ufrivillig ett fint fotoobjekt ila turen (Dank u, gelukkige wandelaar :)

Nydelig solskinn hele veien. Mitt nye turfølge, Gøril var også full av solskinn. Og utsikten ble bare bedre og bedre som vi kom oss oppover!!! MAKALAUST VAKKERT HER OPPE!!! 360 utsikten oppe på toppen, gav en matpause i le av vardene, som lett kunne ta pusten fra en glad fjellfant!! Og jammen så en mange andre tur-mål!!??, som ble flittig skrevet ned på samle-listen inni "harddisken" ...ok da..floppy disken ;)

Etter påfyll av energi på fjellet, med god mat, utsikt, og solskinn. Var det på med skiene igjen, og med påtatt forsiktighet svingte vi oss ned igjen til utgangspunktet. Isete avslutning pusset fint vekk den lille rusten som hadde samlet seg på stålkantene på fjellskia (mine ski..IKKE Gøril:), etter en laber vinter så langt. Og rumpa fikk også kjenne den isbelagt skaren sin magiske hardhet en gang eller to...men det var verdt det!!! Takk for en fantastisk flott tur Gøril.

Jeg lar bildene tale for tur-gleden :)

Og kvelden spilt jo selvfølgelig opp med litt Nord Norsk Nordlys :)

User comments

  • -
    avatar

    Nesten 'treff'

    Written by hmsv1 09.03.2014 19:48

    Jeg husker at denne dagen var skikkelig fin i Tromsø! Jeg og en venninne tenkte på en ettermiddagstur til Nordtinden men til slutt tok vi en topp i Kattfjordeidet etter jobb, så vi traff ikke dere denne gangen! Håper du får flere flotte turer her oppe :)

    • -
      avatar

      Sv: Nesten 'treff'

      Written by 19topper 10.03.2014 07:42

      Hei! Det gjør jeg nok heltnsikkert :-D Ikke vannskelig i det hele tatt å finne flotte turer der oppe. Tjohooo!

  • -
    avatar

    Takk for besøket!

    Written by deleted user 09.03.2014 09:24

    Og velkommen til flere turer i nordens Paris!!

    • -
      avatar

      Sv: Takk for besøket!

      Written by 19topper 10.03.2014 07:43

      Takk. Det blir nok flere Troms turer !

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.