Loddo - Austevoll, 137/403 (10.02.2014)

Written by Sola19 (Solveig Føreland) GSM

Characteristic Hike
Duration 1h 11min
Distance 4.4km
Vertical meters 264m
GPS
Ascents Loddo (243m) 10.02.2014
Visits of other PBEs Loddo parkering (20m) 10.02.2014
Loddo
Loddo

Hadde litt tid til overs i Bergen og benyttet den til en tur på kommunetoppen i Austevoll. Fulgte beskrivelsen til OlePetter. Tok ferga fra Krokereide til Hufthammaren og kjørte sørover på vegen fra ferga og tok til høyre i rundkjøringa man kommer til etter hvert. Fulgte denne veien til den går ned mot sjøen ved Åkyllaren og i enden av denne bukta ligger innkjøringa på parkeringsplassen til Loddo. Det går flere merkede løyper til toppen (rød 2 km, hvit 3,3 km og sort), men den røde er den korteste. Første del går på skogsbilvei men går etter hvert over til sti. Husk å holde til venstre i stikrysset der det står skilt med Haugimot, det er også merket med rødt merke mot venstre. Hvit løype går mot høyre. Fin tur og god utsikt fra tårnet på toppen selv om det var grått og trist vær i dag. Brukte en halv time til toppen og en time totalt på turen.

User comments

  • -
    avatar

    Høyt tempo

    Written by morsor 19.03.2014 00:16

    Tar noen år før jeg klarer nærme meg på kommunetopplista slik som du holder på vinterstid :) Det klør i hele kroppen men på Østlandet er det dessverre snø i høyden selv om hestehoven er observert og høstpløksla alt godt synlig her i lavlandet. Glemte du forresten Kroksjøhøgda (Hamar) da du var på Hedmarksvidda?

    • -
      avatar

      Sv: Høyt tempo

      Written by Sola19 19.03.2014 09:00

      Ja her i Austevoll var det ikke mye som minnet om vinter:) Jeg glemte ikke Kroksjøhøgda da jeg var på Hedmarksvidda, men ting gikk ikke helt som planlagt på forhånd og jeg hadde ett tog jeg måtte rekke fra Lillehammer så måtte utsette Kroksjøhøda til en annen gang. Føttene mine var veldig glad for at jeg ikke skulle gå lengre på ski denne dagen da nye skisko = gnagsår:(

  • -
    avatar

    Bra

    Written by Olepetter 18.03.2014 21:00

    at infoen kan være til hjelp, da! Du flytter fælt på deg! Synes jeg nettopp så bestigninger av kommunetopper i Hamar-området! (Jeg får ikke logget inn på wwv for tiden - gjør du det?)

    • -
      avatar

      Sv: Bra

      Written by Sola19 18.03.2014 21:16

      Jeg er veldig glad for at du er så flink til å legge inn gps koordinater til parkeringsplasser til kommunetoppene, det er til stor hjelp i tillegg til beskrivelsene av turene:) Det blir litt farting med jobben for tiden, og da prøver jeg å benytte sjansen til å kombinere med toppturer, men ligger litt på etterskudd med å skrive rapport så er to-tre uker siden jeg var på Vestlandet. Jeg får logget meg inn på WWV...

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.