Bare Blåbær (Pillaren) (06.07.2011)

Written by SturlaS (Sturla Sandvei) GSM

Characteristic Alpine climbing
Distance 5.0km
Vertical meters 400m
Map
Visits of other PBEs Bare Blåbær (200m) 06.07.2011
Djupfjorden P-plass (5m) 06.07.2011

Gårdagens tur til Svolværgeita har heldigvis gitt mersmak for junior og jeg har klatrepartner en dag til i Lofoten. :-D

Fortsatt supert sommervær, og vi starter på ettermiddagen denne dagen. Parkerer ved veien ut til Henningsvær rett før Djupfjorden krysses, og legger av gårde innover langs fjorden. Før Djupfjordvatnet krysser vi over og opp gjengrodd og ulendt terreng. Her er det en utfordring å finne optimal rute! Men vi kommer oss etterhvert opp til innsteget ved foten av Pillaren.
Det kommer akkurat ned et par karer som skryter voldsomt av ruta. Ellers er det et taulag på 3 personer som er ferdig med første taulengde når vi kommer opp.

Været er flott så vi gambler litt med påkledningen og legger igjen de varmeste jakkene ved innsteget. Vann får høyest prioritet i den ene sekken vi tar med oppover. Da er det bare å starte nytelsen. Ei fantastisk fin og jevn rute som absolutt kan anbefales.

Vi tar raskt igjen det andre taulaget og det blir en del venting på standplassene oppgjennom. Vi opplever underveis at sola forsvinner bak Sørfjellet (?) og kommer opp igjen etter kort tid. Junior blir litt kald i bare t-skjorte men det går veldig bra.
For å spare litt tid får vi tilbud om å bruke sikringene til taulaget over på siste taulengde. Den som hadde ledet hadde gjort en prima jobb og jeg kunne bare hekte innpå stort sett hele vegen. Det de glemte å si var at den siste kilen var der fra før. Junior brukte vel en halvtime på å rikke på den men måtte gi opp. Skikkelig kjipt å sette igjen utstyr som vi har lånt, så jeg brukte sikkert like lang tid på rappellen og klarte å få den ut av risset til slutt. Rappellene ned gikk greit men vi profiterte nok en del på at vi hadde sett hvor ankerene var.

Rolig luffing ut til bilen, nå med bedre oversikt og mer optimal rute, og hjem til nattmat.

En fantastisk tur i trivelig selskap. Ruten anbefales på det sterkeste, selv om vi var griseheldige med kombinasjonen supert vær og lite folk på ruta.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.