Midtitinden (1058moh) (første forsøk) (09.11.2013)

Written by oyvsor (Øyvind Sørensen)

Map
Ascents Midtitinden (1,058m) 09.11.2013 not summited

Dette er en fjelltopp som inngår i Bodø Topp 10. Midtitinden er ofte kalt Mjønestind men Mjønestindan er egentlig en samling av Ytter, Inner og Midtitinden.

Jeg hadde planer om og ta denne på sommeren sammen med resten av Topp 10 men det ble knapt om tid.

Toppturer på vinter er fortsatt relativt nytt for meg foruten om noen skiturer så dette var første turen der jeg hadde med litt ekstra teknisk utstyr som stegjern og isøks.

Det var relativt lett og finne fram hvor oppstigning til toppen startet med det kjente Topp 10 skiltet.

Turen startet litt sent som gjorde at jeg ble straffet når jeg begynte og nærme meg toppen, klokka viste 30-45min igjen med lys når det var rundt 300 meter igjen til toppen. I tillegg var det såpass kraftig vind at jeg ville ikke risikere og blåse ned fra den smale ryggen i mørket.

Dette var min første tur hit så jeg lærte en god del hvor jeg kan spare tid neste gang. Det ble også en fin tur for testing av både isøks og stegjern i mye variert terreng.

Jeg tok med min Suunto Ambit 2 men glemte og låse knappene så fikk bare registrert halve turen, hadde vært artig og se hele ruta på kartet.

Neste forsøk skal jeg starte like før sola står opp sånn at jeg utnytte full dagslys, det blir helt mørkt rett etter kl 15:00 her allerede.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.