Kjærranåsen, og Kommuntopper i Vestfold komplett (30.10.2013)

Written by Firing (Live Firing Solheim) GSM

Start point Fossøla
Endpoint Fossøla
Characteristic Hike
Duration 0h 48min
Distance 4.0km
Vertical meters 150m
Map
Ascents Kjærranåsen (157m) 30.10.2013

Min første liste er komplett! Artig det, ikke de store utfordringene, men mange fine turer til nye steder.
Turistforeninga i Horten, Borre historielag og Horten kommune har samarbeidet om Historiske turstier i Horten kommune. Og Kjærranåsen er en av de. En folder med kart og historie er utgitt. Turen til Kjærranåsen er nå merket med skilt og bånd, og sti er ryddet. Så denne enkle toppen er blitt enda enklere. Brukte 8 minutter opp uten å stresse.......
Kartet i folderen angir p-plass ved Fossøla gård (plass til ca 4 biler). Ca 100 meter etter p-plassen er stien opp til toppen merket med skilt "Kjærranåsen". Stien er stor og tydelig hele veien, og er i tillegg merket med bånd. Kan ikke ta feil! På toppen har både TOT og HoOT postkasse med bok, det er ryddet en liten lysning med naturbenker og bålplass.
Om man ønsker en litt lengre tur når man først er i området, er det masse stier og traktorveier på kryss og tvers i skogen. Jeg gikk en runde på 4 km og var bare innom en liten del av skogen. Går man litt sydvestover kommer man til Linneflåtten. Her er det en liten hytte i et hogstfelt. Dermed er det litt utsikt herfra, til Horten, bittelitt av Oslofjorden og ellers mye skog og jorder.
Det går nok en sti opp til toppen, ca 150 m etter p-plassen. Den er merket med røde bånd. Prøvde ikke denne stien, men den så tydelig å fin ut.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.