Finndalshorungen (12.10.2013)

Written by waaktaar (Kalle)

Characteristic Hillwalk
Duration 6h 47min
Distance 21.9km
Vertical meters 1,156m
GPS
Ascents Finndalshorungen (1,814m) 12.10.2013

Dro inn i Finndalen sammen med fire nydelige mennesker på fredagen. Satte opp felttelt av anstendig størrelse på camping-plassen ved Brettingsmoen. Vi fyrte i ovnen, og koste oss til sent på kvelden. Alle bekvemmeligheter! Bil-camping er særdeles undervurdert...

På lørdagen var det klart for rypejakt (to til tok turen innover på morrakvisten), men siden jeg verken har jegerprøve, hagle eller særlig jaktinteresse, ble det til at jeg tok meg en topptur i stedet. Planen var å besøke Finndalshorungen og Leirungshøe - med en mulighet for Horrungen noen kilometer vestover om formen var god.

Slo følge med jegerne et stykke opp i Låkkerbakkan (der de skulle støvesuge kjerrene), før jeg forsvant over åskammen, og fortsatte rett på Finndalshorungen. Slakt og lettgått hele veien, men det føles som om toppen aldri kommer noe særlig nærmere. Omsider sto jeg allikevel på toppen, med en særs stusselig toppvarde. Leirungshøe og Horrungen hadde staselige varder, derimot, såpass kunne jeg se. Vardebygging ble det dog desverre ikke noe av. Hadde på vei opp pådratt meg en lei hodepine, og måtte i tillegg innse at det ble med en topp i dag. Kanskje hadde det blitt vel sent dagen i forveien ;)

Raskt nedover til vegetasjonen begynte, og jeg tok meg en liten hvil i lyngen nedenfor Råkåhytta. Så videre ned til parkeringsplassen på Vangen. Ingen av mine turkamerater var å se, så jeg gikk det siste stykket tilbake til camp. Tilbake rundt klokka 14.30. Trakk ut liggeunderlaget mitt og en pute, og la meg ned i sola for å hvile litt. Da jeg våknet var klokka 16.30, og hodet var betraktelig bedre. Straks etterpå kom jaktfølget tilbake, men det hadde ikke blitt mer enn en enslig rype (selv om de to som begge hevdet å ha skutt fuglen var godt fornøyde).

Vi fikk besøk av enda et par stykker til i løpet av kvelden, og en nydelig treretters middag ble inntatt rundt bålet. Og der ble vi sittende lenge...

Start date 12.10.2013 07:51
(UTC+01:00 DST)
End date 12.10.2013 14:39
(UTC+01:00 DST)
Total Time 6h 47min
Moving Time 5h 47min
Stopped Time 1h 00min
Overall Average 3.2km/h
Moving Average 3.8km/h
Distance 21.9km
Vertical meters 1,156m

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.