Nydelig høstdag på Sandfjellet i Vestnes (02.10.2013)

Written by Olepetter (Ole-Petter Andersen) GSM

Characteristic Hillwalk
Duration 4h 30min
Distance 9.9km
Vertical meters 1,199m
GPS
Ascents Kvasstinden (1,166m) 02.10.2013
Sandfjellet (1,470m) 02.10.2013
Mot Kvasstinden (i forkant) med Sandfjellet bak. Tatt fra Aksla.
Mot Kvasstinden (i forkant) med Sandfjellet bak. Tatt fra Aksla.

Kjørte inn Øvstedalen, på bomvei (kr 20) inn Dalskleiva. Sist gang jeg var her (på rekognosering i dårlig vær) klarte jeg ikke å kjøre helt opp til p-plassen. Grusen var våt, og jeg begynte å spinne. I dag gikk det greit, men 1.giret måtte brukes. Var faktisk litt redd for steinsprang på bilen her inne, da stien går bratt opp rett fra p-plassen.

Rester av gjerde flere steder opp stien her, som krysser noen våte og ekle sva i noe utsatt terreng. Grei sti på tross av dette, og etter en halvtime kom jeg opp på egga og i sola - deilig! Det første jeg gjorde var å gå ned til Kleivavatnet og fylle vann, så jeg ikke ble dehydrert slik som i går.

Fant rødmerket gammel sti oppover Aksla, som dessverre ledet meg i feil retning til slutt, og jeg mistet stien helt på gps 32 V 408160 6927909 930moh. Tok nå en god spisepause i sola, i selskap med et nysgjerrig lemen. Det krydde for øvrig av lemen i disse traktene!

Nå ble det litt kronglete og løs ur og elendighet, til jeg kom opp i skaret på egga mellom den lekre Kvasstinden (som jeg ville oppom på returen - definitivt) og Sandfjellet. Litt småklyving opp egga mot Sandfjellet, artig, før det flatet ut og snøen dekket mye - og var heldigvis lett å gå på. Toppen var dristig utformet, med lekkert utsyn - og minnet meg om at jeg må tilbake til disse traktene for å bestige Brudefølget i vest. Liten toppbok gjemt i rødt rør. Hadde vel brukt rundt 2,5 t opp.

Ser over Sandegga helt til Molde.
Ser over Sandegga helt til Molde.
Mystisk lekker topp i retning sør-sørøst. Men hva kan dette være? Jeg finner det ikke ut...??? Kvass og djervt utformet - dit vil jeg!
Mystisk lekker topp i retning sør-sørøst. Men hva kan dette være? Jeg finner det ikke ut...??? Kvass og djervt utformet - dit vil jeg!
Hva heter toppen i rød sirkel? Bildet er tatt fra Sandfjellet i Vestnes, i retning øst til sørøst.
Hva heter toppen i rød sirkel? Bildet er tatt fra Sandfjellet i Vestnes, i retning øst til sørøst.

Fulgte samme vei ned, og gikk bortom/oppom Kvasstinden. Luftig og artig egg, og klyvinga fra toppvarden og videre og ned til lettere terreng kan fortjene grønn trekant. Noen vil nok gå egga tilbake og så ura ned i lettere terreng. Dette var egentlig det morsomste på turen, spør du meg.

Smal og lekker egg ut mot Kvasstinden. Brudefølget bak til venstre.
Smal og lekker egg ut mot Kvasstinden. Brudefølget bak til venstre.

Overrasket så en rekke lemen på vei ned over Aksla - det var visst "lemen-mingletid" i solsteika. Noen av de som skrek høyest, og som gjorde at jeg skvatt skikkelig, fikk et lite dunk i hodet med staven min, så de tidde stille. Lar de fleste lemen normalt være i fred, altså, men når du hopper til pga skrikene, går det nesten på refleks.

Tok en ny god pause mens jeg fortsatt befant meg i sola, før jeg motstrebende måtte gå ned den bratte skyggefulle stien tilbake til bilen. Jeg passet meg vel for ikke å løse ut steiner, da jeg så omtrent rett ned på biltaket mitt der nede...
4,5 t på tur

(Dette var forresten årets første - og nok siste - kommunetopp. Framdriften på den lista har sunket n_o_e, kan man si...Vel, 5 igjen i Møre og Romsdal - skal vel klares etter hvert.)

Å følge egga både opp og ned anbefales på sommerføre.

User comments

  • -
    avatar

    Nr.217

    Written by morsor 07.10.2013 14:41

    Gratulerer med k-topp 217. Registrerte at det var din første på over ett år. Som du skrev, langt å reise etterhvert.

    • -
      avatar

      Sv: Nr.217

      Written by Olepetter 07.10.2013 17:01

      He, he. Ja, du tar innpå med stormskritt enn så lenge... :)

  • -
    avatar

    Hei!

    Written by janyga 04.10.2013 15:46

    Det er riktig som dere har funnet ut at det er Middagsfjellet i rød sirkel. Toppen du har med gult spørsmålstegn er Skjervan. Finnan er midt i mellom Skjervan og Middagsfjellet. Her er jeg lokalkjent :-). Fine bilder forøvrig!

    • -
      avatar

      Sv: Hei!

      Written by GeirI 04.10.2013 18:17

      Middagstind Jan :-) Blitt en populær skitur siste åra forøvrig.

      • +
        avatar

        Sv: Sv: Hei!

        Written by janyga 04.10.2013 19:15
  • -
    avatar

    Ser at

    Written by JPV100 04.10.2013 10:14

    ..du såvidt har vore innom heimkommuna mi Stordal også. Sandfjellet byr på veldig flott utsikt! Denne mystiske toppen din grublar eg fælt på. Er bildet tatt frå toppen av Sandfjellet? Og mot sør-sørøst...hmmmm!

    • -
      avatar

      Sv: Ser at

      Written by Olepetter 04.10.2013 11:27

      Ja, bildet er tatt fra toppen av Sandfjellet. Lagt ut et bilde til, tatt mer mot øst og sør-øst, der toppen dukker opp i høyre kant (rød sirkel), altså mest i sørøstlig retning.

      • +
        avatar

        Sv: Sv: Ser at

        Written by JPV100 04.10.2013 13:13
        • +
          avatar

          Sv: Sv: Sv: Ser at

          Written by Olepetter 04.10.2013 13:36
Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.