Tre topper i sydvest i dobbel forstand (21.09.2013)

Written by NilsOS (Nils O. Solheim) GSM

Map
Ascents Lindtjørnsknuten (734m) 21.09.2013
Lindtjørnsknuten Vest (730m) 21.09.2013
Store Skykula (905m) 21.09.2013
Store Tomlongen (683m) 21.09.2013
Visits of other PBEs Bryne (40m) 21.09.2013
Flekkefjord (0m) 21.09.2013
Sandnes (0m) 21.09.2013

Skykula.
Etter solliknuden dagen før startet denne dagen med sipende regn. Kjørte innover mot store Skykula og kom til stengt bom. Syklet til topps i regn og tåke og brukte ca 50 min t/r. Lite å se i dette været. Godt å komme tilbake og sette på varmeapparatet i bilen for å tørke klær.

Lindtjørnsknuten
Deretter bar det innover mot Tronstad og til parkering for å ta Lindtjørnknuten. Det var en grind på denne veien og noen som kjørte ned akkurat når jeg kom opp. De hold oppe grinda for meg og jeg takket for servicen og kjørte opp.

Godt tråkk oppover langs bekken til vannet. Her hadde et par barnefamilier med ganske små barn satt seg ned for rast i regnværet. Sporty folk. Det forklarte nok det godt oppgåtte gresset /stien oppover. Herfra var det mindre spor og jeg fulgte det tydelige søkket oppover i nordvestlig retning. Ikke lett å vite hvordan man skulle komme over øst vest skaret like før toppen i denne tåka og regnet. Gikk først vestover uten å finne noen løsning deretter østenfor vannet hvor jeg fant en passasje. Vått surt og kalt på toppen så det ble raskt retur. Tilbake ved bilen etter 1,5 t. Kjørte så fornøyd ned til grinda for til min store overaskelse å finne at denne var låst med hengelås. Låsen var jo solid nok og kjettingen også, så her var det ikke noen umiddelbar kvikk fiks. Etter noe fundering sjekket jeg hengselsiden av grinda trakk ut en låsesplint og klarte å løfte grinda av hengslene. Dermed var saken biff.

Tomlongsheia
Godt merket til Tomlongen helt fra hovedveien. Kjørte til første bru og parkerte her. Merkingen følger GPS sporet til 500 fjell og går flott oppe på ryggen av tomlongsheia helt til kasse med bok under en stor stein like øst for toppunktet. Stien var godt oppgått etter mye bruk og var ingen problem å finne. Bortsett fra når den gikk over svapartier kunne det være litt vrient å se hvor den fortsatte i denne tåka og regnet. Drøye 2 timer t/r. Dermed var alle kommunetopper i Agderfylkene komplett.

Så etter denne planlagte kommunetoppfangsten var endelig tiden kommet til å ta kajakken fatt ut mot øytoppene på Hidra. Været og meldingen hadde jo vært så bra da jeg dro hjemmefra fredag, og selv om det hadde regnet hele lørdagen (mot normalt ref yr fredag) var optimismen stor. Ved ankomst Flekkefjord sjekket jeg yr og fant til min bedrøvelse ut at det ikke så særlig lystelig ut. Store nedbørsmengder hele søndagen kan man til nød stå ut, men kajakk i kuling på 13 m/s fra vest i Hidrasund ble i overkant. Det ble heller sen hjemtur.

Helgen var også dramatisk trafikkmessig sett. Paserte en utforkjøring av motorsykkel fredag kveld med politi og ambulanse på stedet. En time senere: E39 stengt pga møteulykke med motorsykkel. Senere bekreftet som dødsulykke. Omkjøring måtte til. Ut fra flekkefjord lørdag kveld møter jeg igjen masse ambulanser. Frontkolisjon på E39 der jeg har passert for en halv time siden. Dette også dødsulykke med flere hardt skadde. Det setter litt inntrykk når det kommer så mye så nær på.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.