Trzy Korony (06.09.2013)

Written by mortenh (Morten Helgesen) GSM+

Characteristic Hike
Map
Ascents Trzy Korony (982m) 06.09.2013
Veldig karakteristisk massiv dette sett fra sør.
Veldig karakteristisk massiv dette sett fra sør.

Flott vær og besøk til denne vesle men meget populære toppen i Trzy Korony (tre kroner) massivet i Pieninski Nasjonalparken nær grensa til Slovakia. Kjørte fra Nowy Targ mot Nowy Sacz og tok av mot Sromowce Nizne. Parkering (10 zloty for en dag) i nærheten av veiens ende.

Etter et kort stykke på vei, hvor noen bønder høstet poteter mens andre selgende treskjærere satt i veikanten og frembød sine saker, gikk grønnmerket sti av til høyre. Den skrådde opp gjennom skogen til en sadel på snaut 700 meter før den traverserte bortover skråningen på andre siden. Videre fra øst opp på nord-nordøstryggen som følges greit til toppen, eller dvs. fra vår til senhøst bomstasjonen.
Det var bygget opp en forsseggjort gangvei ut til høyeste punktet og i høysesongen er denne betjent og betaling avkreves. Husker ikke om jeg betalte 5 eller 10 zloty, men måtte jo det for å komme på høyeste punkt som i realiteten er en utsiktsplattform. Men fin utsikt da, ned til den flotte Dunajec-elva og ikke minst bort til Tatrafjellene i det fjerne.

Gikk samme vei ned igjen.

Noen flere bilder

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.