Boms - rett i stålwiren (11.09.2013)

Written by Olepetter (Ole-Petter Andersen) GSM

Characteristic Hike
Duration 1h 11min
Distance 4.3km
Vertical meters 341m
GPS
Ascents Heggeberget (935m) 11.09.2013

Parkerte ved Gamle Kyrkjevegen, og fulgte vei og traktorvei ved kanten av en åker, opp forbi noen hytter, før jeg forlot stien. Den burde jeg nok ha fulgt litt til (på kartet her på pb ser jeg at det er merket en sti i riktig retning et stykke til...), for krattskogen ble svært bratt, og noen omgåelser måtte til, før jeg kom opp på nordøstryggen, og i lettere terreng til topps.

Eller var det toppen? Det var ingen markering, og det var helt klart noen høyere punkter like i nærheten, og alle ble sjekket ut, samt et høydedrag et stykke lenger mot sørvest, før jeg vendte tilbake. Fant aldri noen varde, og skogen gjør det vanskelig å få oversikt her, men jeg mener nå at høyeste punktet ligger her: 32 V 501730 6781462

Fin utsikt mot sørøst, og Heggefjorden - tatt et stykke unna selve toppunktet (for der er det bare skog...)
Fin utsikt mot sørøst, og Heggefjorden - tatt et stykke unna selve toppunktet (for der er det bare skog...)

På vei ned og tilbake dukket det opp et tråkk, som jeg fulgte en stund i "feil retning" siden det kanskje ledet ned, men nei, det forsvant i ingenting. Er det mulig? Så ble det da kratt i bratta ned igjen også, men jeg trøstet meg med at dette var den siste "krattoppen" på Valdres-lista.

Da jeg nærmet meg veien igjen, og et beiteområdet, gikk jeg boms - rett i en stålwire. Gjorde nesten forlengs kollbøtte i det ublide møtet, som heldigvis ikke ga noen større skader. Ekstra godt at det ikke var et elektrisk gjerde, for det så slik ut - eller strømmen var slått av. Litt kluss nede ved veien ble det også, i det "strømgjerdet" igjen måtte krysses. Så endelig lett tilbake til bilen.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.