Astritinden (25.08.2013)  4

Written by hmsv1 (Hannah Vickers)

Start point Botnhamn idrettsbane
Characteristic Hillwalk
Duration 5h 00min
Distance 14.0km
Map
Ascents Astritind (742m) 25.08.2013
Utsikt fra Astritinden. Navnløs topp foran oss.
Utsikt fra Astritinden. Navnløs topp foran oss.

Andre dagen på Senja samling og de fleste som ikke gikk til Segla dagen før, bestemte seg for å ta turen i dag. Seks av oss hadde lyst for å prøve en tur til Astritinden. Så ut på kart som en lett tur, men siden det ligger helt på yttersia var det også et flott utsiktspunkt. Dagen startet med en avslappet frokost ved strandutsikt på Ersfjorden, men det var nesten kl.11 før alle var klare for å dra på tur. Helt vanlig på en samling..... Jeg kjente Renate fra Vengsøytraversen men de andre fire jentene var nye i FSG. Hyggelig med å bli kjent med dem.

Begynte turen fra idrettsbane i Botnhamn og fulgte Ti-på-Topp sti gjennom litt av skogen og dalen før det ble brattere opp til den brede ryggen. Skikkelig varmt i dag, en fin start på høsten selv om det var fortsatt en sommerstemning :-) Gikk på noen ulike tempo mellom gruppa, men heldig for meg siden jeg kunne kjøle meg ned mens vi ventet av og til.

Fine jenter på en fin topp
Fine jenter på en fin topp
Hav og fjell :-)
Hav og fjell :-)

Omtrent halvveis langs ryggen tok vi en liten lunsjpause. En av de nye jentene bestemte seg for å være der siden hun følte seg ikke helt i form. Og så gikk resten av gruppa oppover. Nå fikk vi en fin utsikt mot toppen, som så ut til å bli en god del mer interessant enn turen så langt! Kanskje det var verdt den lang innmarsjen uansett? Så gledet vi oss til siste etappen med litt klyving her og der. Det var egentlig ikke noe behov for å klyve siden det gikk en sti like under ryggtoppen. Men jeg synes det var gøy å bruke mulighetene og følge helt på ryggtoppen.

Etter noen timer sto vi ved toppvarden og koste oss under den varme sola en stund. Flott å se ut på havet og alle øyene i området. Turen ned var litt kjedelig og dessverre rakk vi ikke den kl.17 ferga fra Botnhamn, men det var en koselig ventatid på kaia. Nok en gang var det en fin slutt på en kort helg med FSG.

Ved toppvarden
Ved toppvarden

User comments

  • -
    avatar

    Missing title

    Written by JohnTiger 04.09.2015 11:25

    Flotte bilder! :)

    For en som ikke er helt inne i alle forkortelser...hva står FSG for?

    • -
      avatar

      Re:

      Written by hmsv1 04.09.2015 11:41

      FSG er fjellsportgruppa i Tromsø :)

      • +
        avatar

        Sv: Re:

        Written by JohnTiger 04.09.2015 12:21
Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.