Snøhetta & Snøheim (01.08.2013)

Written by 19topper (Tor-Arne Paulsen) GSM

Map
Ascents Brunkollen (1,665m) 01.08.2013
Snøhetta (2,286m) 01.08.2013
Snøhetta Midttoppen (2,278m) 01.08.2013
Tverrfjellet (1,248m) 01.08.2013
Veslhetta (1,669m) 01.08.2013
Visits of other PBEs Hjerkinn stasjon parkering (1,017m) 01.08.2013
Snøheim (1,474m) 01.08.2013
Utsiktspunkt Snøhetta (1,219m) 01.08.2013

Go tur til Snøheim

Magnus, Amalie, Sniff med på turen, og gjestebesøk fra Majken og Njord:-D. (Sigurd var på roverleir i Romsdalen:)

Etter mye fjellrangling ila sommeren, begynte høsten å gjøre seg gjeldene i det vi runder inn i August måned.

Vi hadde planlagt å besøke Snøheim hytta helt siden den åpnet forrige sesong. Ny DNT hytte må jo besøkes. I tillegg var det en gylden sjanse for å besøke Snøhetta, oppleve dyreliv og kose oss glugg denne helgen i Dovregubbens rike.

Samtidig hadde ungene lenge gledet seg for å beskue området hvor trolljeger filmen ble avsluttet. Vi måtte jo forsikre oss om at trollbestanden holder seg oppe....synes pappaen, men kanskje ikke barna;)

Fredag

Vi startet fra Parkeringen nede ved vandrerhjemmet ned på Hjerkinn. Slik som de fleste som tar skyttelbussen innover. Enten for å start på topp tur opp til Snøhetta eller besøk til Snøheim. Det koster litt penger (50 kr døgnet) så om du ha lyst er det jo mulig å parkere på gratisparkeringen ved tog stasjonen.

Bussen innover var nesten folketom, siden vi kom litt seint på ettermiddagen. Så vi hadde god plass inn til Snøheim. Og på tur innover fikk vi allerede sett moskus, fjell-rev og ørn. DET SKJER IKKE HVER DAG (Fjellreven altså!!) Og jo den kostet jo penger den også...50 kr per snute om jeg husker riktig.

Vel, inne ved Snøheim, sjekket vi inn på en superflott hytte. Blanding av nytt og gammelt funket fint synes vi. Litt kaldt i stuedelen, reddet vi inn med harde runder FANTASI spill, og bok-lesing. (Hytta er absolutt verd besøket)

Allerede første kvelden snek pappaen seg opp på en liten topp. Og ungene var jo med selvfølgelig. Veslehetta fikk besøk av oss, og både flotte steiner fikk være med tilbake i våre lommer, samt enda flere moskus ble beskuet fra denne lille toppen. Flott tur tilbake, hvor ungene valgte å dra inn på hytta igjen, mens jeg jogget over til dagens siste topp..Brunkollen. Den var litt lengre unna en jeg hadde beregnet, så det var blitt litt mørkt i det jeg snublet meg tilbake mot hytta.

Det var godt å legge seg den kvelden. Da vi ventet fin besøk dagen etterpå ;)

Lørdag

Lørdagen var farget av grå tåke for det meste. En del vind og regn. Så parallelt med at vi skulle få besøk, var det ikke dagen for topp tur til Snøhetta. Yr melde vesentlig bedre vær til søndag. Så lørdag ble småturer, spill kos, og lørdagsgodt inne på Snøheim. Og ikke noe i veien med det når det er inne-vær på fjellet.

Søndag

På søndag, skinte sola fortsatt ikke, men godt nok vær til topptur. Vindstille og varme i luften.

Vi spiste god frokost, sendte Majken og Njord mot sivilisasjonen. Før vi skrittet ivrig ivei mot Snøhetta. Husker ikke tiden opp, men det gikk unna. Sist jeg var her oppe gikk det vesentlig saktere, og da gikk jeg også fra Reinheim.

De karakteristiske stål stolpene på vei opp er ypperlige vei-merker, selv om stien er godt synlig etter mye bruk. På vei opp så vi ett godt resultat av Norsk idioti.....En liten koie skulle tydeligvis pusses opp ved foten av fjellet. Den var kanskje 10 m2 i størrelse og 2 meter høy. MEN stillas skulle en ha..stilasen var større en hytta. Tenker det har vært jobb å få den opp dit, om en ikke har brukt helikopter. Av og til finnes det ikke fornuft i arbeidstilsynets regleverk!

Oppe på toppen var det blitt mye andeledes siden sist. Større uteområde, bygg, plattformer osv. Magnus og meg rusket fort videre til Midttoppen for å få med den også. Mange ble passert på veien da de syntes det så luftig ut...men holder du deg på le siden av skjæret ned i "gryta" er det ikke noe problem i det hele tatt. Moro tur bortover. Og så i tillegg, at traversen over til Vesttoppen også hadde gått greit inkl min iboende høydeskrekk;) tau og sikring også selvfølgelig :-D

Tilbake til Amalie, matbit, bilder, og så ned igjen, for å nå bussen tilbake mot sivilisasjon. Men vi måtte jo selvfølgelig teste badetemperaturen i vannet på tur ned igjen. MANGE som stoppet for å se på! Men bare oss som badet :-D

Nede igjen, var det på med storsekken å kjempe seg ombord bussen. Stå plass til 50 stk i tillegg til alle som satt!!! Utrolig!! Det som stor om info fra selskapet om at de kjører så lenge det står folk å venter på tur, stemte ikke. Sjåføren sa at de kun kjørte EN-1 tur på klokkeslettet som var lagt inn i programmet. Dette var det enste som trakk ned på turen.

Nede ved parkeringen, lastet vi inn i bilen, og fløy avsted til utsiktspunkt Dovrefjell. Den var verdt turen opp til toppen den ligger på. Ufattelig vakkert, stille og harmonisk sted. For ikke å snakke om det arkitektoniske. AT det i tillegg var ved og vedovn for bruk der trekker heller ikke ned. Der hadde det vært utrolig kult å overnatte!!

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.