Midtre Tverråtind+komplett Norges topper over 2300m (pf50) (21.07.2013)

Written by janyga (Jan Arne Nygaard) GSM

Map
Ascents Solskinnstoppen (1,879m) 21.07.2013
Midtre Tverråtinden (2,303m) 21.07.2013
Visits of other PBEs Spiterstulen (1,106m) 21.07.2013

Tur sammen med ArneBNyg (Arne Bjørnevik Nygaard), repelo (Per Ole Nygaard) og Hansi (Hans Thorvald Nygaard).

Endelig er listen over 2300 m topper (pf 50) komplett :-) Forrige sanking skjedde så langt tilbake som 1994, så det var virkelig på tide å komme seg til den siste av de 22 toppene!

Turen ble gjennomført i et eventyrlig sommervær i et fantastisk fjellområde. Fra Spiterstulen gikk turen opp til Svellnosbreen, og inn på denne vest for Solskinnstoppen. Etter råd fra en på Spiterstulen valgte vi å gå opp den bratte snøbakken til ryggen lengst øst. Dette medførte en litt utrivelig klyving. Per Ole, Hans Thorvald og Arne kløv med litt besvær opp, men retur samme sted virket ikke veldig fristende. Jeg bestemte meg derfor for å prøve den vanlige oppgangen, som viste seg å være helt grei. Vurderte skavlen helt øverst til å være helt stabil.

På veg opp mot den bratte snøbakken. Der snøen går helt opp var nok den klart beste plassen å forsere bakken. Der snøen nesten når opp, litt til venstre, viste seg å være en mer tvilsom oppgang
På veg opp mot den bratte snøbakken. Der snøen går helt opp var nok den klart beste plassen å forsere bakken. Der snøen nesten når opp, litt til venstre, viste seg å være en mer tvilsom oppgang

Langt opphold på den fantastiske utsiktstoppen.

Returen gikk smertefritt ned brattbakken der jeg kom opp. Greit å ha både isøks og stegjern her. Etter drøye 7 timer var vi tilbake på Spiterstulen, og etter en kald dusj kunne hjemreisen til Gausdal og Molde starte. Men først ble det en dugelig Taco-buffet på Lom, meget fortjent siden vi ikke rakk middagen på Spiterstulen dagen før!

User comments

  • -
    avatar

    Gratulerer!

    Written by knutsverre 29.07.2013 19:59

    Jeg tullet også med ruten opp hit i juni 2011, men i motsetning til dere gikk jeg for langt mot vest og endte opp med utrivelig klyving som dere! Det er nok best å følge Bibel-skriften som anbefalt av Jørn etter min tur!

    • -
      avatar

      Sv: Gratulerer!

      Written by janyga 30.07.2013 12:21

      Den er nok stort sett best ja. Oppgangene bør nok vurderes når man kommer dit, det vil være stor variasjon i løpet av en sommer. Oppgangen lengst øst hadde sikkert vært helt kurrant ro uker tidligere, og rasfare må hele tiden vurderes (bildet ditt). Rasfare tidlig på sommeren, og stålis senere. Kan være en kinkig nøtt denne bakken! Med litt klatreutstyr er nok østeggen et godt alternativ :-)

      • +
        avatar

        Sv: Sv: Gratulerer!

        Written by janyga 14.08.2013 14:06
  • -
    avatar

    Så bra

    Written by mortenh 28.07.2013 19:55

    med fullføring av en liste som har vilt i så mange år. Hva skyldes den lange pausen? Tilfeldigheter?

    Har alltid gått der dere kom ned, er du sikker på at det ikke var en misforståelse med personen på Spiterstulen?

    • -
      avatar

      Sv: Så bra

      Written by janyga 28.07.2013 23:51

      Heisan! Det skyldes nok mye tilfeldigheter, men mest at jeg har vært opptatt av andre viktige ting her i livet, som f.eks å stifte familie :-). Det er riktig at han anbefalte lenger øst, pga snøskavle. Den var imidlertid helt grei å forsere.

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.