Kjerringi (09.06.2013)

Written by Mayhassen (Øyvind Mathiassen) GSM

Map
Ascents Jernskartinden (1,958m) 09.06.2013
Kjerringi (1,938m) 09.06.2013
Visits of other PBEs Berges Chausse - Slingsbybreen - Maradalsryggen (1,760m) 09.06.2013
Skagastølsbu (1,758m) 09.06.2013

Hei Knut Sverre :)

Skriver en liten minirapport til deg her siden du spør:

Opp til bandet på føttene, hadde truger på sekken i starten, men disse la vi vi fra oss ved kraftstasjonen når vi skjønte at vi ikke hadde bruk for de.
Det var bart opp til Tindeklubbhytta, deretter videre på sporadiske snøfelt og mer sammenhengende snø i skråningene videre opp til breen. Noe plagsomt å gå i slikt skrålende med sviktende slushlag, men gikk fint.
Over breen ble det bedre, og mot slutten veldig fint med nesten ingen gjennomtråkk.

Kom sent i gang med turen og snøen var deretter. Snøfritt på Berges chausse. En god del snø på Slingsbybreen og veldig fine forhold opp til Maradalsryggen med snø hele veien - lettgått, med unntak av de gangene man sto med snø til livet og var lettere oppgitt.

Vi håpet stadig at yr.no skulle få rett i den flotte værmeldingen, men innså vel at det ikke kom til å skje med det første. Vi gikk i grått snøvær opp til 2000m, men det var i alle fall ikke regn som kom ned.

Været var veldig ertete synes vi - det var nemlig sikt under 2k og det var hele tiden små striper/flekker av sol nede i Midtmaradalen. Skulle det lette eller??
Når vi rappellerte ned fra Jernskardtind ble Kjerringa stadig mer synlig og vi kunne også se mer av Jotunheimen - Stølsnostind, og etterhvert Falketind, kom frem i solskinn - lykke.

Opp til Kjerringa fikk vi endelig sol, på godt og vondt - det ble fryktelig varmt og snøen var rimelig råtten noen steder, men du verden så herlig det er i disse trakter med slikt vær.

Hadde planer om noen 2k'ere også, men vi snudde etter et lite forsøk på første topp. Litt nysnø og vått fjell betydde mye tidsforbruk som vi ikke hadde mat eller klær til.

Nede ved breen igjen var det varmere og ingen av oss så noe grunn til å gå tilbake til hytta helt enda, vi ble heller sittende her i lang lang tid. Dette er tross alt kanskje et av de finere steder i Norge og toppene rundt oss kom stadig mer frem, imponerende syn!

User comments

  • -
    avatar

    Vær og snøforhold

    Written by knutsverre 13.06.2013 18:08

    Gratulerer med en spenstig ***** bestigning, Øyvind! Vi var på Hestbreapiggene den søndagen, og skydekket så ganske så mørkt ut over Hurrungane. Hvordan var været og snøforholdene opp til hytta på Bandet og videre mot Maradalsryggen? Det hadde vært kjekt med en turrapport med bilder hvis du har anledning!

    • -
      avatar

      Sv: Vær og snøforhold

      Written by 500fjell 14.06.2013 11:20

      "dskjauff" har også skrevet en turrapport fra denne turen :)

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.