Sti-rydding i Nordmarka. (31.05.2013)

Written by 19topper (Tor-Arne Paulsen) GSM

Start point Lille Gøyra
Endpoint Sølvvika
Characteristic Hike
Duration 47h 00min
Map
Ascents Glotjernskollen (525m) 31.05.2013 17:00
Gørjehøgda trig.punkt (490m) 31.05.2013 17:00

Jobbehelg ? :-D

Helgetur i Nordmarka, Oslo. Sammen med Majken, Njord og Sniff:)))

Kan lett tolkes i retning av mye jobb og slit! ..Men..:-D
Kan lett tolkes i retning av mye jobb og slit! ..Men..:-D

Utgangspunktet for turen var tredelt (fire;). Majken skulle vise meg deler av Oslomarka jeg ikke har sett tidligere:-D. Får brekt igang fiskekortet Majken har kjøpt:-D. Rydde sti for Turistforeningen i Oslo:-D (og kanskje en fjelltopp eller flere:-D )

På forhånd gav ikke yr.no mye håp om kosehelg i marka! De har tydeligvis inngått ett samarbeid med Maarud Gaard, som går ut på å holde folk hjemme forran Tv`en og spise potetgull. Da det ikke er alt for mange som ønsker å trosse yr`s sine vasler og tordenskyer og regn morgen og kveld.

MEN vi har snudd reklame snuten til Maarud: Må`ru så Maarud. Til: Må du? ja da må du!! Ut på tur, og Tjohooooo!!! Life is good!

Så fredag ettermiddag dro vi avsted, og kom oss opp til parkering ved Lille Gørja. Og med sekk, fiskestang og godt selskap tråkket vi oss avgårde til en av Majken mange perler her opp i Nordmarka (joda, vi hadde lurt ned litt regntøy i sekken;)
Vi kamperte første natten på en odde i store Gørja. Nydelig solfylt kveld, gav muligheten til fiske, bading, naturopplevelser, stillhet og vakker fuglesang. Og når Majken tryller frem den vakreste mat, øl og vin! Ja da tror jeg verden sliter med å fremvise noe sted, nærmere nirvana;)

Neste morgen startet med litt duskregn, morgenbading:-D, fiske, og lækker frokost! Så, endelig ut å "jobbe". Vi startet på stien fra veien ved lille-Gørja, og ryddet ned til Liggern gård (vips: du har nettopp besøkt Gørjehøgda:).
Før vi ryddet videre mot Tømte gård, måtte en bare oppleve "gårds-følelsen" med å ligge i gresset i de vakre gressbakkene ned mot Øyungen. Ligge å titte opp på blå himmel med innslag av eventyrskyer, humlesumming, stille pust fra den ved siden, og litt hundeglam fra passerende hunder (og våre;).
Fra elva sør om Tømte gård, rydder vi oss videre nordover forbi Kalvsjøen, og opp til Auretjern. På veien opp hit ble fiskestangen testet ut i Kalvsjø, og matbetan smaker jommen godt her også. Litt bål ble det også. Vi var også så pass vill og gal at vi drakk vann rett fra elva her i Oslomarka (spoiler-alert: lever fortsatt:)
Vi fulgte langs søndre Auretjern, og var enige om at det er ett sted som bare MÅ besøkes en annen gang.

Opp langs åsryggen fra Auretjern til toppen av Glotjernskollen. Var det fristende å konkludere om at det blir mye blåbær i år! men vi får se til høsten:) Den største furua jeg noengang har sett ble også oppdaget på tur opp til toppen. Så stor, at jeg og Majken måtte til med tre av våre armer for å rekke rundt stammen av treet. Kult å tenke på hva og hvor mye rart det treet har sett, hørt og opplevd over hundrevis av år!!
På toppen får du ikke helt den samme følelsen som du har på Gaustadtoppen i klarvær;) Nemlig å kunne beskue 1/6 av Norge. Glotjernskollen kan vel maks skryte av fri sikt 4m øst og 15m vest, og muligens det dobbelte i sør og nordlig retning!!! Ja ja, topp er topp:-D

Ned igjen, fullførte Majken del 2.0, av Tor-Arne`s vimserundt på feil sti, kurs. Men var like blid etter å ha klatret ned! deler av ruta fra toppen, og ned mot nordre del av store Gørja. Kurset er forøvrig på 10 deler, og er stønadsberettiget hos Statens lånekasse;)

Nå bar det opp til nordre del av Helgeren. Nærmere bestemt en odde ute ved Sølvvika. Utrolig vakkert å sitte her å se vakker natur, med skogens ro, som bakteppe. At vi befinner oss egentlig i Norges hovedstad blir vanskelig å fatte når det er helt stille og så utrolig vakkert.
På kvelden, etter en ny runde med gastronomisk trallalaaalaa fra Majkens gryter, tar hun jammen innersvingen på meg med å lede fiskekonkurransen!! 1 1/2 fisk!! Til hadde til nå begge landet en abbor hver. Men nå går hun vekk og huker en flott 600-800 grams ørret på kroken! Takk og lov, at den slet snøret før hun landet den opp på tørt land. Men flott fisk å se! sprette avgårde med favoritt spinneren hennes glinsende i munne sin. Phuu, det var nesten;)

Om natten til søndagen, har yr`s sjefs statsmeteorolog blitt lei og temmelig irritert på våre smilende og leende ansikter i solskinn time etter time ila helgen. Og trekker frem rød telefonen opp til han sjølvaste oppi skyan, og gir han huden full!! Nå får det pinadø kom nokka regn og torden!!
Og selvfølgelig blir hans bønner, bønnhørt. Og himmelens sluser åpner seg på fulle mugger. Og disse er mye større en Oslo vannverk sine små fisle sluser;) Torden og lyn rundt i 1.5 km omkrets av leir, skulle egentlig ha gjort oss trist og lei, denne morgenen...!? Men vi ler (ha ha ha ha) meteorologer, guder og alle andre forståsegpåere mitt i ansiktet (ikke Njord;) og tar oss en deilig morgen-dukkert i øs-pøsende regn, lyst opp av lyn-flash og med torden som bakgrunns musikk. Du må jobb hardere for å pille oss på nesen;) Livet er rett og slett hærlig!! Tjohooo.

Tusen takk for en fantastisk omvisning i utrolig flott område, Majken!!!

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.