Steinflytinden (10.05.2013)

Written by mortodeg (Morten) GSM

Characteristic Randonnée/Telemark
Duration 7h 38min
Distance 20.0km
Vertical meters 1,300m
GPS
Ascents Steinflytinden (2,318m) 10.05.2013 11:00
Visits of other PBEs Leirungsåe bru (1,072m) 10.05.2013 11:00
Oppover mot Tjønnholstinden
Oppover mot Tjønnholstinden

Vårskitur med Tjønnholstinden som mål. Føret startet ganske trått, og vi gikk en del høydemeter før det var behov for feller. Solen stekte, og alt var flott. Skydekket kom og gikk litt, men når vi nærmet oss toppen stod hele massivet klart foran oss. Men så skyet det til, det blåste opp, og startet å snø. Som alle de andre dagene denne helgen, skulle vi altså få nyte nedkjøringen i whiteout.

Fra Steinflytinden mot Tjønnholstinden
Fra Steinflytinden mot Tjønnholstinden

Vel oppe på toppen av Steinflytinden var stemningen laber for å fortsette helt opp til Tjønnholstinden. Jeg hadde lyst, men resten hadde enten vært der før eller ville snu før været ble verre. Det ville visstnok ta ca en time å komme seg fram og tilbake til hovedtoppen. Litt bitter var jeg da, men det gikk over etter at vi fikk oss en liten overraskelse på slutten av turen. Nedkjøringen gikk greit, og føret var tidvis veldig bra. Vel nede i dalbunnen trasket vi gjennom pill råtten snø, og oppdaget at Leirungsåe hadde åpnet seg i løpet av dagen. Å krysse den nå ganske strie elva lot seg ikke gjøre, og vi ble pent nødt til å traske en uvelkommen omvei ned til broa!

Tilbake på veien fikk vi haik med første bil opp til vår egen bil, og kom oss ned fra fjellet en times tid før bommen stengte. Hadde vi gått for toppen var altså sjansen stor for at vi hadde blitt sittende fast der oppe...

Fin tur, og hovedtoppen er altså fortsatt til gode!

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.