Styggemann ble Fantefjell:) (06.05.2013)

Written by 19topper (Tor-Arne Paulsen) GSM

Characteristic Backcountry skiing
Duration 5h 27min
Distance 12.5km
Vertical meters 509m
GPS
Ascents Fantefjell (700m) 06.05.2013
Visits of other PBEs Ivarsbu (615m) 06.05.2013

"Rekognosering" tur til Styggmann, som "smeltet" bort......

Klar for tur:)
Klar for tur:)

Jeg og Sniff dro opp til Skrim etter jobb og møteaktiviteter i dag. Tanken var å se hvordan snøforholdene var opp til Ivarsbu, og hvordan det var å komme seg videre til Styggmann med de forhold som råder nå for tiden.

Vi kom oss greit opp til parkeringen til Ivarsbu, med noen mindre innslag på bunnpanna til vår kjære Volvo. Teleløsning er å blir like spennende hvert år, når en kjører "onroad" bil "offroad" :)

Vi fikk parkert, og knytt skia på sekken. Etter 50 meter var det på med ski, og så av med dem igjen etter 200 meter. Dvs at nesten hele veien bort til Ivarsbu er helt grei å rusle med fjell/tur sko (ikke små-sko!) Snyen lå godt rundt hytta, og isen dominerer enda synsfeltet ut over vannene her oppe.

Etter en nydelig muffin (takk Majken:) satte vi på ski igjen, og fulgte vinterløypa mot styggmann. Det er ved en mild underdrivelse å si at det var meget vått i "løypa" over de fleste myrer. Vannski bak en båt med alt for liten fart, beskriver følelsen en fikk når en tittet ned på ski / skisko over disse partiene. Jammen gått jeg hadde nye gamsjer (takk igjen:) slik at det fortsatt gikk greit. Der det ikke var myr, var sålen av vinterløypa varierende ift å holde skiene oppå snyen. Dvs lite "dobbeldans" i dag! Og mykje vann i rubben;) Men visse områder var ok. Og en del områder var også uten sny.

Etter ett stykke tid, kom vi frem til "cruxet" på turen. Løypa om vinteren går over en del av store Stølevann i vestenden av vannet. Her gikk planen om styggmann i "elva" for å si det bokstavelig. Isen var ikke hel og/eller trygg. Så da tråkket vi oss tilbake, og valgte heller Fantefjell som dagens topp. Gikk innom Støleseter som lå på veien, og her var det bro over. Derfra rett opp mot toppen, og etter toppen videre "vannski" tur tilbake til Ivarsbu.

Innom hytta for å titte på forholdene, så på med tørre sko, og strake veien til parkeringen, og hjem til rapportskriving. Life is good!

Til Ivarsbu

På Ivarsbu

Til .....Topp

Hyttekos og sokketørk

Fra Ivarsbu til parkering

Takk for turen Sniff:)

Start date 06.05.2013 11:54
(UTC+01:00 DST)
End date 06.05.2013 17:22
(UTC+01:00 DST)
Total Time 5h 27min
Moving Time 3h 40min
Stopped Time 1h 46min
Overall Average 2.3km/h
Moving Average 3.4km/h
Distance 12.5km
Vertical meters 508m

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.