Sommerturer i Finnmark (28.06.2009)

Written by JoSo (Johan Solberg) GSM

Map
Ascents Čohkarášša (1,138m) 28.06.2009
Øst for Čohkarášša (981m) 28.06.2009

(Skrevet av JoSo 02.07.2009)

Tur foretatt: Juni 2009.

28.6.09: Kjørte fra Lakselv "sentrum vest" etter skiltet vei mot Klemetstad. Denne veien gikk sørover langs Lakselva og krysset etterhvert denne over ei bru. Noen hundre meter før Klemetstad var en stor p-plass og infotavle om Stabbursdalen Nasjonalpark. Cuokkarassa ligger jo midt inne i denne nasjonalparken.
Startet turen med å følge merket rute (røde pinner) mot Maerdevarri, men fortsatte rett vestover oppe på høyden nord for denne toppen.
Turen til toppen av Cuokkarassa gikk herfra gjennom litt av et villmarksområde. På forsommeren med mye snø igjen i fjellet er det nødvendig med kryssing av 6 elver. Kryssingen av Oppardatjohka rett øst for Duolbarassa var mest krevende. På vei tilbake vadet jeg elva med fjellskoene på for å føle meg mere stødig. Det var bedre...
Etter elvekryssingene på vei innover valgte jeg en rute opp på høydene like sør for toppen av Duolbarassa, så over noen store snøfelt før toppen ble nådd etter 6 timers vandring.
Veldig flott utsikt fra denne toppen som er av de høyeste i Finnmark. Vuorji kjente jeg godt igjen i sør. På vei tilbake gikk turen over den østlige toppen på fjellet. Turen ble såpass som 42 kilometer t/r og jeg brukte 11,5 timer.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.