Skabotsvarden - sesongens første skitur (18.11.2023)

Written by Fjellsamleren (Endre Myrdal Olsen) GSM

Start point Parkering Sendedalen (916m)
Characteristic Backcountry skiing
Duration 3h 13min
Distance 12.6km
Vertical meters 742m
GPS
Ascents Skabotsvarden (1,375m) 18.11.2023
Visits of other PBEs Sendedalen parkering (921m) 18.11.2023

Alle bildene og videoene som florerte på sosiale medier av folk som stod på ski, skapte liv i mine egne ski-abstinenser. Sesongen måtte åpnes. Hadde i utgangspunktet tenkt en tur på Volafjellet, men ved Evanger endret jeg tvert planene. Det var omtrent ikke et snøflak å se oppover fjellene der. Hadde sett en video fra noen som nylig var på Skabotsvarden på Vikafjellet og fått bekreftet at snøforholdene var gode her, så da satte vi kursen dit i stedet. Litt langt å kjøre tur/retur Bergen kun for denne ene toppen, men her var det åpning av skisesongen som stod i fokus.

Parkerte i lommen ved inngangen til Sendedalen og fulgte noen skispor innover mot Lars-Olahola. Ikke mye snø her, men nok. I tillegg var det også kommet et fint lag med pudder på skaren, noe som gjorde forholdene helt ypperlig. Gikk vår egen rute oppover og lyset var flatt. Natasha brukte randoski grunnet at fjellskistøvlene hennes var på Espa.

På toppen av Skabotsvarden
På toppen av Skabotsvarden

Lenger oppe trengte solen gjennom skyene og skapte nydelig lys. Fant noen skispor som vi fulgte helt til toppen av Skabotsvarden. Noen omgåelser over diverse små knauser måtte gjøres, men disse tok jeg med glede. Jeg synes ikke vi kan forvente så mye mer i midten av november måned.

Det blåste godt ved toppvarden. Tok noen kjeks og en kopp med varm gløgg. Den blå timen var allerede inne, så vi startet på returen med det samme. Fantastisk å kjøre ned. Teknikken satt som et skudd til tross for noen måneders avbrekk. Vi kunne kjøre hvor vi ville og pudderet var mykt og deilig. Slike forhold som dette kan jeg ikke huske å ha opplevd så tidlig i sesongen.

Ankom bilen like før mørkets frembrudd. Ikke nok med at vi hadde spent på oss skiene ved bilen og ikke tatt dem av en eneste gang på hele turen, men vi hadde heller ikke fått en eneste ripe i skiene. Dette var langt over forventet av sesongens første skitur. Takk for turen natasha.

Kart

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.