Storegut med veslejenta (17.09.2023)

Written by mortenh (Morten Helgesen) GSM+

Duration 8h 33min
Distance 20.7km
Vertical meters 1,174m
GPS
Ascents Storegut (1,968m) 17.09.2023

Litt sein start på denne turen, men det var jo først utpå dagen finværet kom. Så vi startet først nærmere kl. 14 fra Eidsbugarden. Noe seint midt i september. Vi sullet og skravlet oppover til broa oppe i Mjølkedalen. Her var en fin benk hvor vi tok en solrast. Egentlig var det så deilig å sitte her å høre på elvebruset at jeg på en måte ikke hadde lyst til å gå videre. Men videre gikk vi nå.
Skravlet så mye inn til foten av Storegut at jeg ikke fikk med meg hvor lang, steinete og kjedelig denne etappen er.

Har lenge tenkt å sjekke ut sørryggen mer direkte opp mot Storegut. Vi endte opp med å gå rett på og siktet oss inn på en skråhylle under øvre del av ryggen. Mye kompakt fjell og litt glatte sva her, men det gikk greit opp til skråhylla og videre opp til øvre del av sørrygen hvor sola atter hilste oss.

Videre klyving opp ryggen. Vi hadde med bittelitt sikringsutstyr, men det viste seg egentlig unødvendig opp den ruta vi fant. Først fra venstre i bunn av ryggen og skrått opp mot høyre og så via formasjoner oppover. Et par opptak var kanskje gulgrønn trekant, men for øvrig veldig greit.

Fra toppen av ryggen var det overraskende langt innover ryggen, nå på et godt teppe nysnø.

Kald vind på toppen, så vi tok siste pausen litt nede i lia mot vest.

Nydelig kveldslys og farger, men vi måtte bare gå på, for det blir så fort mørkt. Etter en bratt nedstigning fulgte en laaang marsj langs foten av Storegut tilbake til stien og så i halvmørke, senere mer tussmørke videre ut. På et eller annet tidspunkt måtte vi kapitulere for mørkets krefter og fiske frem den ene hodelykta vi hadde pakket med. En hodelykt er alltid litt kjipt for den som ikke har den på hodet, men ned kom vi og turdagen ble avsluttet med Cola Zero og hjemmelaget pizza nærmere midnatt.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.