Rolig tur til Kyrkja med fruen (08.07.2023)

Written by Riberrachid (Roger Vestrum)

Start point Høgvaglen (1,505m)
Endpoint Høgvaglen (1,505m)
Characteristic Alpine trip
Duration 7h 05min
Distance 8.8km
Vertical meters 704m
GPS
Ascents Kyrkja (2,032m) 08.07.2023

Det er langt til Leirvassbu når du bor i Land. Kom opp sammen med fruen fredag kveld for å ha nyte noen fine fjelldager uten mas. Vi gikk inn til Høgvaglen med full oppakking hvor vi slo leir ved en ypperlig teltplass omtrent midt i stikrysset (sosial plass å telte...)

Teltplass rett ved stikrysset på Høgvaglen.
Teltplass rett ved stikrysset på Høgvaglen.

Planen var å gå Kyrkja i ro og mak på lørdag og ha en aften ved teltet før vi reiste ned igjen søndag.

Å våkne opp til denne utsikten gjør ikke noe negativt med humøret :-)

De første kirkegjengerne kom forbi teltet rett over kl 08.00, og når vi gikk 09.00 hadde vi fem-seks personer foran oss. Et par-tre timer senere var det mange oppover ryggen av Kyrkjeoksle.

Svetten silte tross tidlig morgen, lav gangfart og kun shorts og t-skjorte. Dette kom til å bli en fin dag.

Etter ei god pause ved starten av Kyrkjeryggen bar det videre oppover ryggen. Et lite klyveparti ble passert relativt uanstrengt på dagens tørre fine føre. Verken luftig eller eksponert.

Det siste klyvepartiet før du kommer inn i det rustrøde området ser litt luftigere ut på avstand, men opplevdes helt uproblematisk når vi kom inn i det. Det er også muligheter for å velge en litt mindre luftig omgåelse til venstre.

Så var topp-punktet der. Relativt lite, men plass nok til at 5-6 personer kan sitte der og nyte utsikten. Vi dristet oss også ut på tilleggstoppen i nord. Den var langt mildere å gå ut på enn et det ser ut som fra hovedtoppen. For å komme ut på den må du litt ned igjen der du kom opp, og så runde vestsiden av hovedtoppen. Det går et tydelig tråkk rundt der.

Hovedtoppen sett fra tilleggstoppen i nord.
Hovedtoppen sett fra tilleggstoppen i nord.
Tilleggstoppen i nord. Tverrbottinder i bakgrunnen. Leirvatnet i venstre billedkant. Galdhøpiggen oppe i høyre billedkant.
Tilleggstoppen i nord. Tverrbottinder i bakgrunnen. Leirvatnet i venstre billedkant. Galdhøpiggen oppe i høyre billedkant.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.