Store Nipe (03.02.2013)

Written by 19topper (Tor-Arne Paulsen) GSM

Characteristic Hike
Duration 2h 05min
Distance 5.9km
Vertical meters 258m
GPS
Ascents Store Nipe (369m) 03.02.2013

Søndags "trening" sammen med Sigurd og Sniff.

Vi kjørte opp fra E36 og opp mot gården Jøntvedt. Ca 200 m før gården står det skilt om privat vei. Siden det ikke var mulig å snu ved skiltet (bruker ikke være det) kjørte vi frem på tunet til gården. Bonden var ute på trappa før jeg var ute av bilen. Tenkte å spørre om mulig parkering og vei opp til toppen. Det som nok var tenkt som en rask bortvisning, ble til at vi fikk stå på tunet til bonden. Han lurte på om vi skulle opp å skyte Gaupe, siden han så Sniff?! Neida, da hadde vi ikke tenkt:) Hadde vel aldri tenkt den tanken heller:)

Hvis en velger denne veien opp til toppen, er det nok lurt å parkere nede ved Europa veien. Ser ikke noe annet alternativ på vinteren. Muligens liten stikk vei rett før gården, er mulig om sommeren?

Vel, det var brøytet vei opp til gården Haugjordet (ca 600 m). Derfra byttet jeg og Sigurd om å brøyte spor i front. Bonden mente at uten ski/truger var dette en umulig tur. Men vi lavlands indianere, ja vi lærer vel aldri;)

Opp til vei/ sti-skille rett syd av Styggedal (øst av toppen), var det slutt på Sigurd sin iver. Når resten av turen så ut til å gå noenlunde rett opp mot toppen, i hofte dyp snø, ja da har han min fulle forståelse for å ville vente her nede, på "pappaen`s" passelige sære "toppgleder":-D

Herfra brukte jeg en halvtime på å krabbe/ gå på 4, i snøen opp til toppen:) (Energien er på tur tilbake!) Oppe på toppen var det fin utsikt mot Nordsjø og sydover. Skilt og bok var der også. Så vi ble årets første besøkende. Fin tur.

Når vi kom ned hadde Sigurd nesten fått laget en liten iglo, og var fornøyd med det. Så bar det ned igjen til bilen, og hjem til middags kokkelering.

Ingen Gaupe ila turen. Men rev, det så vi spor etter:)

Film-snutt

Start date 03.02.2013 12:38
(UTC+01:00)
End date 03.02.2013 14:44
(UTC+01:00)
Total Time 2h 05min
Moving Time 2h 02min
Stopped Time 0h 3min
Overall Average 2.8km/h
Moving Average 2.9km/h
Distance 5.9km
Vertical meters 400m

User comments

  • -
    avatar

    Fritt vilt

    Written by Roger 04.02.2013 12:55

    Hadde det vært for en 14 dagers tid siden kunne du bli tatt for å være Ulvejeger. Da gikk det en Ulv i samme område ringet inn av en bråte jegere. Jeg tok denne toppen på barmark fra Vibeto i nordvest for noen år tilbake. Derfra går/gikk det traktorvei opp til Damtjern og sti videre til toppen.

    • -
      avatar

      Sv: Fritt vilt

      Written by 19topper 04.02.2013 14:49

      Kult, men måtte kanskje passet litt ekstra på Sniff om ikke noen skyteglade jegere hadde "tatt feil". Det er flere som ila turene våre har trodd at han har vært ulv?!

      Den løypa du gikk er sikkert bedre ift parkering? Flott å gå der vi gikk, men har en misstanke om at parkering mulighetene er bedre fra der du startet?

      Og jegere...ja de synes jeg nå begynner å få ett for stort markeringsbehov for skogen/ fjellet året rundt. Kanskje snart utstyre vår vilt med våpen, så det blir litt mer rettferdig;)

      • +
        avatar

        Sv: Sv: Fritt vilt

        Written by Roger 04.02.2013 16:10
Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.