Buren (22.02.2023)

Written by Trukar (Truls Karlsen) GSM

Characteristic Randonnée/Telemark
Duration 2h 04min
Distance 7.7km
Vertical meters 868m
GPS
Ascents Buren (802m) 22.02.2023

Ettersom dette skulle være den siste godværsdagen på en stund ifølge værmeldingen, bestemte jeg meg for at den måtte utnyttes. De andre på jobb hadde vært ute dagen før og måtte nesten være på kontoret, så det ble solotur. Valget stod egentlig mellom Lille Blåmann og Buren, men ettersom jeg føler Buren er en noe mer spennende topp ble dette dagens valg. I tillegg er dette et fjell jeg ikke har besøkt på noen år så jeg var gira på å komme meg tilbake.

Starta fra parkeringa på Susannajorda rundt 9. Det var kjølig og ganske hardt her, men til gjengjeld så og si vindstille og sol! Etter elva ble det litt mindre opptråkket, så føret fram til Skålhammaren var rimelig bra. Skålhammaren var fullstendig avblåst og isete, så jeg slet litt med å komme meg opp. Endte opp med å boote det verste partiet.

Mot Kaldfjorden fra start
Mot Kaldfjorden fra start
Storsteinnestindan fra Skålhammaren
Storsteinnestindan fra Skålhammaren

Vel oppe var føret mer eller mindre tipp topp helt til toppen. Det hadde gått et skred rett under toppryggen dagen før, så jeg valgte å gå på oversiden av dette. Her kjente jeg at snøen var litt ustabil, men kom meg over uten problemer. Herifra var det grei skuring til toppen. Satte igjen skiene noen meter under toppen da det var ganske oppkjørt og isete her. Kjapp fotopause før jeg begynte på nedstigningen, da det var rimelig kaldt der oppe. Fenomenal utsikt mot alle de fantastiske toppene rundt Ersfjorden!

Dagens mål med rødtinden og Melketinden i bakgrunnen
Dagens mål med rødtinden og Melketinden i bakgrunnen
Styrmannstinden og Zapffetoppen
Styrmannstinden og Zapffetoppen
Store Blåmann
Store Blåmann
Klassisk motiv
Klassisk motiv

Nedkjøringen var bra, med et greit nysnølag på panserskare. Herlig å kjøre ned i sol og nesten vindstille! Ned skåla var det oppkjørt og hardt som forventet. Føret den siste biten før elva var topp!

Nede ved bilen rundt 11, og suste tilbake til byen og jobb. Alt i alt ingen dårlig måte å bruke formiddagen på!

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.