Skjæran, Store Svartdalshøgda, Blåkletten og Vardehøgda (29.10.2022)

Written by Line GSM

Distance 43.0km
Vertical meters 2,090m
Map
Ascents Blåkletten (1,295m) 29.10.2022
Skjæran (1,100m) 29.10.2022
Store Svartdalshøgda (1,424m) 29.10.2022
Vardehøgda (1,174m) 29.10.2022

I dag lovet Yr.no opptil 20 m/s på toppene, og det stemte bra! Men bare promillen av turene er toppoppholdene, og siden været for øvrig skulle være ålreit, tok jeg sjansen. Dessuten hadde all snøen fra tidligere i uka smeltet på toppene, og bare det var positivt nok for meg.

Begynte med Skjæran fra Kåsa og brukte hodelykt den første kilometeren. Fin traktorvei/sti innover. Gikk opp i et skar like øst for toppunktet. Hadde store problemer med å holde meg på beina på toppryggen og beveget meg i god avstand fra stupkanten. Flott utsikt og to varder å gjemme seg bak på toppen. På returen kom sola opp bak Sålekinntoppene, og det var magisk fint.
Kjørte videre til Bekkely og fulgte sti innover mot Raudsjødalen i kraftig motvind. Gikk så nære Store Svartdalshøgda som mulig før jeg tok de siste høyedemeterne til topps. Her også blåste det så jeg knapt klarte stå oppreist, og varden var ingen høydare. Det tetnet helt og regnet deler av returen som jeg la samme vei.
Hadde ikke lyst til å gi meg ennå siden klokka bare var 13, så jeg kjørte litt videre østover. Fulgte T-sti fra Øversjødalen mot Sæther og tok av stien med rett kurs mot Blåkletten. Vinden var så kraftig at jeg sjanglet oppover i forsøket på å yppe meg mot sidekastene. I tillegg ble det høye kneløft i mosen, så jeg var rimelig sliten da jeg endelig kom opp. Vid utsikt mot Femunden mens Sålekinna lå i skyene.
Hadde vinden i ryggen videre til Vardehøgda, og det var litt lettere. Et blikk på klokka viste at det kom til å mørkne helt hvis jeg valgte noenlunde samme vei tilbake, og jeg gikk i stedet direkte mot fylkesveien. Det ble tungt terreng med mye gresskledd myr. Siktet meg inn på veien til Bekkengvollen og traff blink. Derfra ble det grusvei, så asfalt/grøftekant tilbake til bilen som jeg nådde akkurat da det var så mørkt at jeg burde hatt skikkelig refleks. Men lite trafikk på en lørdagskveld.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.