Reinebringen - Djupfjorden. (11.07.2022)

Written by GeirI (Geir Ingebretsen) GSM

Start point Djupfjorden (44m)
Characteristic Hike
Duration 5h 43min
Distance 10.1km
Vertical meters 960m
GPS
Ascents Reinebringen (448m) 11.07.2022 12:31
Reinekallen (666m) 11.07.2022 13:29
Kista (730m) 11.07.2022 14:07
Visits of other PBEs Djupfjorden P-plass (30m) 11.07.2022 16:35

- Fra turistfelle til flott rundtur.

Etter ankomst med nattferja kjørte vi etter tips til rasteplassen nord for Hamnøytunellen. Vi var langt fra aleine der, men fant oss en fin teltplass. Etter noen timers søvn var det klart for å besøke turistmagneten Reinebringen.

Samtidig som det ville være artig å se Reine fra fugleperspektiv, var det ikke veldig fristende å gå tur/retur steintrapper i kø. En kort visitt i Reine ga meg plutselig en ide. En kjapp kikk på kartet og den nye planen var å følge ryggen fra Reinebringen over Reinekallen og bort til Kista. Derifra kunne vi returnere til Djupfjorden, da det så ut til å være sti ut langs denne. Parkering for Reinebringen var regulert til et kaiområde nede i Reine (avgift). Ved å parkere ved Djupfjorden fikk vi gratis parkering, en rundtur og totalt sett mindre asfalttrasking, et Kinderegg der altså.
Etter forskjellige justeringer av fottøy langs E10, kom vi etterhvert til trappene, der en ikke trang å føle på ensomheten akkurat. I tillegg til ganske lettskya vær var det en del vind i høyden. De fleste turistene holdt seg lydig til trapper og steinlagte stier, noe som betydde at de færreste kløyv ut på Reinebringen topp-/endepunkt.
Etter å snodd oss fram mellom flokkene der oppe fortsatte vi på fin sti over Reinekallen. Videre mot Kista var det bare svakere tråkk. Etter lunsjpause i le av de verste vindkasta og med utsikt mot Kjerkfjorden, søkte vi å finne beste veg ned til Djupfjorden. Akkurat starta på bratta, og etter å ha kryssa bekken ned mot Austerdalsvatnet, kom vi igjen inn på god sti. Dette var fortsettelsen av stien ned fra Reinekallen, og førte oss greit og komfortabelt ned til Djupfjorden. Vi konstaterte at nedstigninga hadde vært atskillig mer jobbete uten sti. Stien ut langs Djupfjorden var god, stedvis blaut, men også tunggått, som følge av mye terreng. En fin rundtur som absolutt kan anbefales. Deretter bar det videre til bestillt overnatting på Sakrisøy Gjestegård. Flott og rolig sted med sjel, som også kan anbefales på det varmeste.

Fra Hamnøya mot Reinebringen t.v. for skydottene. Bildet tatt morgenen etter.

På veg opp trappene på Reinebringen.

Fra Reinebringen toppunkt.

Fra Reinebringen toppunkt mot Reinekallen, Kista og Navaren.

Fra Reinebringen mot Reine.

På selfie-kjøret. Det må være miljøpåvirkning :)

Flora I

Mot Munkan.

Opptak på Reinekallen. Reinebringen i bakgrunnen.

Flora II

Fra Reinekallen mot Kista (t.v), Navaren og Kjerkfjorden.

Tilbakeblikk mot Reinekallen.

Fra Kista mot Vindstad og Kjerkfjorden.

Retur fra Kista. Reinekallen markerer seg fortsatt.

Fra nedstigninga mot Djupfjorden.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.