Ørnemyrfjellet (26.03.2022)

Written by olgamariet (Olga Marie Torsvik) GSM

Map
Ascents Ørnemyrfjellet (578m) 26.03.2022

Når vi kjørte oppover grusveien, gjennom gårdstun og ut i periferien, så var vi litt usikre på om vi ville kjenne igjen turstarten med en gang. Det trengte vi ikke å bekymre oss for, den var tydelig merka med en fin liten parkeringsplass. Godt tilrettelagt for gjester, noe vi på slutten av turen ville få vite mer om. Det sto tre biler der når vi kom, så vi skjønte at det var flere i fjellet.

Allerede i første bakken kunne vi hive jakka. Og buffen. Og lua. For en dag! Strålende sol og vindstille. Snart kom vi opp i snøen, og vår i fjellet er vel noe av det flotteste som finnes. Det var helt klart trugeføre, så der hadde vi feilberegna. Vi tenkte at snøgrensa lå på ca 500 moh, derav valg av turer denne helga. Men denne toppen er jo nærmere 600 moh, så det var mer snø enn planlagt. Pyttsann, bare å bruke tid, ekstra snø er ekstra trening.

Halvveis oppe møtte vi tre blide damer som var på vei ned igjen. De var like varme som oss, og vi var enige om at dagen var perfekt.

På toppen fikk vi fantastisk 360 graders utsikt, en flott varde - og en nesten ferdig dagsturhytte. Det var overraskende. Den hadde flere "rom", slik at en til enhver tid kunne sitte i le for vinden, uansett hvilke vei det blåser.

Egentlig hadde vi tenkt å gå rundturen, men før vi hadde kommet til toppen innsåg vi at det var for mye snø til det. Så det ble retur samme vei som vi kom opp.

Nesten nede møtte vi grunneier. Og det var en veldig kjekk opplevelse - for snakker om blid sørrlænning. Han fortalte at de er utsatte for trusselen om vindmøller, og derfor ønsker mye besøk for å vise at området er kjært til friluftsbruk. Derfor hadde de bygget dagsturhytta, og holdt nå på å hogge ved som skulle fraktes opp og kunne benyttes av gjester.
Og vi som ikke hadde skrevet oss inn i turboka....!! Det våget vi ikke å si. Nestemann som går dit: Plis skriv oss inn og :P
Så shoutout: BESØK ØRNEMYRFJELLET, OG SKRIV DERE INN I BOKA!

Fantastisk tur. Elsk.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.