Herlig januartur til Berganvarden i nysnø (08.01.2022)

Skrevet av RolFoto (Rune Olsen) GSM

Startsted Berganvarden p-lomme
Sluttsted Samme
Turtype Fottur
Turlengde 3t 30min
Distanse 8,0km
Høydemeter 480m
Kart
Bestigninger Berganvarden (456moh) 08.01.2022
Andre besøkte PBE'er Berganvarden parkeringslomme (50moh) 08.01.2022
Januarmorgen Berganvarden.  
Tatt med mobilkamera, uredigert
Januarmorgen Berganvarden. Tatt med mobilkamera, uredigert

Nytt år, nye turmuligheter og det store pudderfallet i går var en rein innbydelse til snødekte rødtopper.
Preika kort med turkompis Tommy på telefon og han ville joine. Valget falt på Berganvarden, passe kjøretur for oss begge samt nydelig utsiktstopp og herlig flott urørt terreng videre innover.
Jeg ankom P-plass først og der sto det allerede to voksne damer med hver sin bil langs veien.
Ingen plass å parkere da p-plass var umåka. Tommy dukka opp like etterpå med bilen "full" av truger så da var det bare å bruke trugene til å måke plass til to biler....meget god oppvarming til turen må sies og antakelig en kiropraktikers våte drøm ;-)
Ferdig oppvarma peisa vi oppetter veien og deretter "opptråkka" sti fra damene vi møtte på p-plass. Endelig ute av hogstfeltområdet brakk vi av og gikk bratt opp på høyre side av dametråkket. I knedjup nysnø basa vi oss oppover, svetten rant og ulltøyet ble nesten ubøyelig froststivt, skjegg og hår fullt av istapper....sånn skal det være.
I tillegg var det ofte rein is under snøen noe som gjorde det ekstra slitsomt, mye armer og bein og rein turglede......Brodder sier du? Hva er det?
Nesten oppe ved toppen tok vi igjen damene og hadde en lengre prat med de, hyggelige og spreke damer. Damene valgte å returnere til bilen rett etterpå.....var det noe jeg sa??
Vel, toppen lå innbydende i lav januarsol, blekfrosne snødekte furuer i motlyset...perfekt januarstemning....lang pause litt sør for toppen i le og bleik januarsol....total stillhet for det meste i hvert fall....Tommy klarer jo ikke holde kjeft :-)
Etter en time sinnsro ble det lett Berganvarden-parkour ned isglatte sva og heng....fantastisk moro må vite...når skal jeg bli voksen?
Skulle hatt nedslitte Sherox med blåswix under....så svaret er vel ALDRI ;-)
Vel nede ved stasjonskjerrene var vi enige om at tursesongen 2022 var godt sparka i gang, gleder meg allerede til neste tur....

PS Glømte GPS'en hjemme så distanse og oppstigning/høydemeter er hentet fra en tilsvarende tur.

Kommentarer

Tittel:
Tilgjengelige tegn: 1000
Kommentartekst:
Du må være innlogget for å skrive kommentarer.