Fullføring av Øystre Slidre lista (12.10.2021)

Written by Larspet (Lars-Petter Andersen)

Map
Ascents Heggeberget (935m) 12.10.2021
Javnberget (1,097m) 12.10.2021
Liahovda (896m) 12.10.2021
Storbergtinden (1,014m) 12.10.2021
Visits of other PBEs Flagget-Storbergtinden (940m) 12.10.2021

Var hjemme en tur på en liten minihøstferie, og syntes det var på tide å plukke med de siste toppene som manglet for å fullføre Øystre Slidre lista som jeg egentlig var klar til å fullføre i fjor høst.

Startet med Heggeberget, som viste seg å være grei å bestige med start på traktorvei opp til noen hytter, og deretter på et sti/tråkk som går i en bue nordøst for toppunktet. Fin utsikt litt nord for toppen der man får god oversikt i fugleperspektiv over veien man følger oppover. Får legge ut bildet neste gang jeg kjøper fordelsmedlemskap i Peakbook.

Fulgte samme vei ned til bilen, lagde litt toddy og kjørte mot Beito og Liahovda. Parkerte rett ved starten på en privat vei rett vest for toppunktet, og fulgte grusveien nordover før jeg tok av i terrenget i retning toppen. Hadde tenkt å fulge en av mange stier i retning toppen, men terrenget var såpass lettgått og lite bløtt at det var like greit å bare følge GPS kurs rett mot toppen.
Toppen hadde mindre "skogtopp" preg enn jeg hadde regnet med, var faktisk ganske god utsikt innover mot et snøbyge-dekket Jotunheimen. Prøvde meg på en rett kurs tilbake til bilen (som jeg ikke anbefaler, mye tett skog) og dro effektivt videre mot den siste >100m pf toppen i Øystre Slidre, nemlig Javnberget.

Parkerte i en liten lomme i svingen rett før bommen på Vinstervegen (der stistart er inntegnet) og fulgte merket sti mot Javnberget, men tok av og besøkte Flagget-Storbergtinden og Storbergtinden før jeg gikk nordover og møtte stien mot Javnberget. Flott utsikt de siste 100m når man kommer opp over tregrensen, og vipps var Øystre Slidre i boks.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.