Eime, kommunetopp på Kvitsøy (05.09.2021)

Written by olgamariet (Olga Marie Torsvik) GSM

Map
Ascents Eime (28m) 05.09.2021

Kvitsøy og Eime - the grand finale av kommunetopper i Rogaland for min del. Litt paradoks at denne toppen er norges laveste kommunetopp med sine 28 moh, så oksygenmaska kunne fint bli værende hjemme.

Det er ikke lov å stige i land på denne holmen mellom 15.april og 01.august pga hekking. Nå var vi kommet til september, og etter et kjapt søk på nettet fant jeg ut at Edvin Ydstebø er fast skysskar for øyhoppere og tindebestigere i sin kommune. Han er i tillegg en svært hyggelig kar som anbefales hvis andre er ute i samme ærend: Tlf 938 31 136 - betaling skjer enkelt og greit på Vipps.

Turen besto i flere etapper, der gåinga var den desidert korteste.
Vi startet dagen i Sandnes, kjørte fra Sviland kl 11, parkerte bilen på kaia i Mekjarvik og tok ferja 1140. Overfarten tar 35 minutter, og været var så på vår side at vi kunne stå ute på dekk og se øysamfunnet åpenbare seg når vi kom nærmere.
Edvin ventet på oss ved kaia, og båtturen ut tok bare noen minutter. Jeg og ungene hadde med oss egne redningsvester (speidermamma, alltid beredt =P).
Både på grunn av god båt, god kaptein og godt vær var det null problemer å komme seg i land. Jeg hadde egentlig tenkt å ta denne turen i fjor, men da ble det ingen klaff i puslespillet fritid/godvær/utenom fredningstid. Terrenget er lettgått, og vi snakker noen hundre meter bare.

Selfi med og uten unger, med og uten flagg (har tross alt gått nokså mange meter både oppover og bortover rundt i fylket før denne finalen!), og ned igjen i båten.

Edvin kjørte oss bort til sentrum, der vi kunne klatre i land på kaia og feire med boller og brus på den nyåpna restauranten (anbefales et besøk!). Så tuslet vi oss gjennom Kvitsøy sentrum, kikket på kunstutstilling på stakittgjerdet, prøvde trimapparater i badevika og logga noen geocacher før ferja hjem igjen. Vi kunne glatt tatt avgangen 1340, men fordi dette også ble en koselig søndagstur med sightseeing og kvalitetstid med blide unger, så tok vi den som gikk kl 1500.

Alle deler av turen anbefales: Kvitsøy i seg selv, med sykkel eller til fots. Og Eime, som er lett tilgjengelig ved hjelp av Edvin (som gjerne tar slike oppdrag).
Gleder meg til å reise tilbake i lag med mannen :)

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.