Tomlingen ble sistemann i Agder (05.09.2021)

Written by bigmob (Morten Bigseth) GSM

Map
Ascents Store Tomlongen (683m) 05.09.2021

Tomlingen var en av de finere Agder-turene må jeg si - så fin avslutning på sørlandstoppene.

Kjørte sør for Tonstad og helt til en dels skrotfylt parkering ved Gryteåne ved det røde skiltet til Tomlingen (på den såkalte "hovedveien" mellom Tonstad og Sira). Smalere vei skal en lete lenge etter... Kunne teoretisk ha kjørt opp veien videre til Ytre Jendal med 4-hjulstrekkeren jeg hadde fått i leie - men sto Privat og jammen var det ikke folk som snekret og herjet ved gården også. Så glad jeg hadde vært lovlydig og heller kunne ta en hyggelig prat med disse brødrene som bygger opp igjen ei hytte ved gården de kom fra.

Etter hyttebygginga ved gården var det igjen bare å følge skiltingen og rødmerkingen videre mot Tomlingen. Etterhvert ble det en sti som gikk nydelig i terrenget og opp til høyden med knallutsikt i alle retninger (om enn ikke så spennende).

Utsikt oppe på høyden ned mot Ytre Jendal
Utsikt oppe på høyden ned mot Ytre Jendal

Vel oppe på heia var det bare å tusle videre på sti og dels sva som fulgte høyden helt bort til Tomlingen og selve topp-punktet noen meter unna.

Ser jeg brukte 1t og et kvarter opp, så ikke langt opp til denne. Høstfargene også på plass, så fornøyd med denne koseturen.

User comments

 • -
  avatar

  To nye fylker komplett!

  Written by knutsverre 08.09.2021 20:11

  Gratulerer med fullført Agder og Rogaland, Morten. Det begynner å nærme seg fullførte lister .... Neste år?

  • -
   avatar

   Sv: To nye fylker komplett!

   Written by bigmob 09.09.2021 08:00

   Takk du.

   Har ingen planer om å bli ferdig enda - og ihvertfall ikke neste år! Hva skal jeg da finne på? Ser de har foreslått 10 nye nasjonalparker - og det er jo bra. Har endelig fått tatt noen jobbreiser på "rette steder" igjen etter at det var mulig å møte kunder på andre måter enn Teams.

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.