Lofoten 2021 (19.08.2021)

Written by Sosnovsky (Juan Losada) GSM

Characteristic Alpine climbing
Map
Ascents Festvågtinden (541m) 19.08.2021
Higravtinden (1,146m) 19.08.2021
Higravtinden Fortoppen (1,144m) 19.08.2021
Kleppstadheia (534m) 19.08.2021
Kvasstinden (576m) 19.08.2021
Steindalstinden (464m) 19.08.2021

Jeg tok de siste tre ferie dager for en kort klatring tur til Lofoten med Erik. Jeg hadde aldri klatret med ham, men vi hadde flere fine skiturer før i skisesongen. Erik var allerede rundt Lofoten i flere dager med Alex, en svensk jeg ikke kjente. Vi bodde i et telt nærheten av Henningsvær i en veldig god teltplass. Det første dag, våknet vi i regn, også bestemte Erik og meg for å gå for en gåtur til Festvågtinden isteden for å klatre. På vei opp stoppet regnet og fikk vi en magisk utsikt med fantastisk lys. Etter turen, gikk vi til Henningsvær for å få kaffe og vente på at klatreveggene skulle tørre. Da klatret vi noen av de klassiker ruter på Gandalf og Festvåg. Steinkvalitet er super godt her og den var allerede tørrt, så klatring var veldig bra.

Dagen etter, det regnet hele dagen og vind var sterk. Erik og meg gikk på et par gåturer, først Kleppstadheia og etterpå vi prøvde Justadtinden, men vi kunne ikke gå helt til toppen på grunn av sterk vind.

Lørdag var det beste dag i forhold til vær. Vi klatret noen korte men vanskelig ruter, og jeg innså at jeg ikke kan klatre riss. Søndag var også meldt god vær og vi bestemte å prøve noen litt lengre på Pillaren. Vi startet dagen litt sent kl 10, og vi var tilbake i bilen ved midnatt etter en del dårlig klatring i gress, mye rope-draging, noe bedre klatring i slutten og et "spicy descent" som inkluderte åtte rapeller.

Siste dagen ville jeg gå litt mer på tur og kjøre tilbake til Tromsø. Jeg bestemte å kjøre litt og klatre Higravtinden som noen sier at det har de beste utsikt. Jeg vet ikke om det er sånn, men jeg fikk en bra bakke og en del klyving i vått stein.

Til slutt, klatring nær Henningsvær er jo topp kvalitet og den er en velid god sted for å begynne med trad klatring, men jeg savnet følelse av eventyr: alle ruter er rett ved siden av vei, og man er alltid rundt mye folk, det føles som gym klatring rett og slett. For neste klatre tur håper jeg å få lang anmarsj, mindre folk, mer taulenger og egentlig en bra topp som skal klatres.

Fra Festvågtinden
Fra Festvågtinden
Fra Festvågtinden
Fra Festvågtinden
Fra Festvågtinden
Fra Festvågtinden
Erik er fornøyd med klatring
Erik er fornøyd med klatring
Kleppstadheia
Kleppstadheia
Sterk vind på vei opp Justadtinden
Sterk vind på vei opp Justadtinden
Anmarsj mot Pillaren
Anmarsj mot Pillaren
Utsikt fra Pillaren
Utsikt fra Pillaren
Førte gang jeg så natt og månen i flere måneder
Førte gang jeg så natt og månen i flere måneder
Higravtinden
Higravtinden

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.