Vega - Trollvasstinden og Røsstinden (05.08.2021)  5

Written by Stigun GSM

Start point Trollvasstind parkering (70m)
Endpoint Samme (72m)
Characteristic Hillwalk
Duration 5h 37min
Distance 13.2km
Vertical meters 1,435m
GPS
Ascents Trollvasstinden (801m) 05.08.2021 12:51
Røsstinden (737m) 05.08.2021 15:22
Gullsvågfjellet (733m) 05.08.2021 15:31
Visits of other PBEs Trollvasstinden p-plass (60m) 05.08.2021 10:51
Vel installert like nordøst for Brønnøysund kjørte jeg til Horn og ferge over til Unesco-øya
Vega. Strålende sommervær, nydelig kulisser med De Sju Søstre og Dønnmannen i nord. I vest ruvet opptil flere fjell på Vega mer og mer med Trollvasstinden som høyest.
Trollvasstinden venstre(bakerst) og Røsstinden(høyre)
Trollvasstinden venstre(bakerst) og Røsstinden(høyre)

Fant greit parkeringen ved foten av Gullvågsfjellet like forbi startpunkt for taubane opp til TV-mast på Gullvågsfjellet.
Trollvasstinden - like etter stistart
Trollvasstinden - like etter stistart

I starten lettgått sti, som gikk noe nedover i en forsenkning i terrenget før slak stigning i mer steinete terreng opp mot bandet mellom Gullvågsfjellet/Røsstinden og Trollvasstinden i sørøst. Deretter bratt oppover i sørlig retning til et markert skar på vel 550 moh, før bra merket sti svingte mot sørøst opp den minst like bratte vest/nordvestryggen til toppen.

Flott utsikt, men dessverre mer disig enn det hadde vært på overfarten med fergen, så følgelig ikke høyeste terningkast.
Utsikt nordlig retning.
Utsikt nordlig retning.
Ryggen videre østover fra toppen
Ryggen videre østover fra toppen

3 andre personer på toppen. Etter inntak av matpakke startet jeg på nedturen med et visst håp om å rekke 14.40-fergen fra Igerøya tilbake til Horn. Vel nede av bratt innså jeg at DET kappløpet kom jeg til å tape og bestemte meg i stedet for bestigning av Røssfjellet i stedet for å sitte på en kjedelig fergekai til neste ferge kl 1700. Stiløst med et par steder lett klyving av et par hamre, litt opp og ned før gradvis økende bratthet siste stykket opp mot Røsstinden. Bra med molter som bidro til både næring og væsketilskudd. Snublet over et elg-gevir, og over meg svevde havørna; mao ekte villmarksfølelse! Tungt terreng med myrer og myk lyng og på slutten temmelig bratt ur. Flott utsikt også fra Røsstinden, og horisonten var i tillegg mindre disig nå.
Varde Røsstinden
Varde Røsstinden
Trollvasstinden sett fra Røsstinden
Trollvasstinden sett fra Røsstinden

Videre bort til Gullvågsfjellet og den digre TV-masten og på merket sti ned til parkeringen. Rakk 17-fergen med 10 min margin. På kvelden flott tur til hullet i Torghatten med Bente.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.