Kragerø (03.09.2012)

Written by Roger (Roger Gundersen) GSM

Characteristic Hike
Duration 3h 35min
Distance 11.9km
Vertical meters 496m
GPS
Ascents Nesheia (163m) 03.09.2012
Store Valefjell (329m) 03.09.2012

Høyest i Kragerø!

Vardefjell
Ettermiddagstur. Gikk inn fra bommen ved Kurdøla og fulgte skogsbilveien inn forbi Trollvann. Ved enden av veien, inne ved Hyttetjenn, går det sti videre innover forbi Skarpenæring og Store Vålevann og inn mot foten av Vardefjell. Omgivelsene inne ved Skarpenæring og Store Vålevann var turen verdt i seg selv. Ved Skarpenæring ligger to åpne hytter. Den ene en gammel jakthytte oppsatt av noen kamerater tilbake på 1920-tallet. Den andre er av ny dato. Denne er privat, men åpen for turgåere. En svært trivelig hytte. All ære til initiativtagere.

Utsikten fra kommunetoppen var som forventet ikke mye å rope hurra for. Men toppen har nå i hvert fall en stor fin varde og en suveren bombesikker jernkasse til besøksboka. Definitivt en kasse som tåler vær og vind.

Nesheia
Pf 100-topp
Stoppet og tok med denne på veien etter endt tur til Vardefjell. Og du verden for en kjedelig tur og topp. Gikk nærmest rett opp vestveggen. Nokså bratt med trang vegetasjon fra denne kanten. Nedturen rundet jeg av mot sør. Gørr tur, men er i hvert fall et skritt nærmere målet på Kragerølista :)

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.