Snauberget (10.07.2021)

Written by ersystopo (Erlend Råheim) GSM

Duration 0h 57min
Distance 7.0km
Vertical meters 386m
GPS
Ascents Snauberget (447m) 10.07.2021

Planen er en rundtur med ett berg i tillegg til stolte Snauberget. Men i det jeg går ut av bilen nede ved vegen mot Øyermoen, braker det gjentatte ganger i det ikke akkurat fjerne. Og retningen tilsier at været skal komme over nærområdet. Så, kanskje best å la det være med denne ene tinden.
Oppover gardsvegen, inn på traktorveg der Peakbook markerer en 'P', der traktorveg tar av fra vegen opp til Nybråtan. Her er det lett å ta for tidlig opp til venstre, noe jeg da også gjør. Så det går litt oppover langs gjerde mot innmark i tiltakende kratt, før jeg tar grep og senker meg ned til den egentlige traktorvegen. Jeg er ikke skodd eller motivert for kvistsvømming.
Denne er lett å følge til den kommer et stykke opp på ei totalt bringebærbuskbefengt gjengroingsflate. Her noen meter på måfå, før et slep som ikke framgår av noe kart beleilig tar ideallinja opp på ryggen. På et punkt tar en lite synlig sti av i enda bedre linje mot toppryggen. Denne er nøkkelen til komfortabel bestigning, og der den ser ut til å skrå ut for langt vest er det bare å holde hue kaldt og la seg lede til topps. Varden og umerka sti som fortsetter mot nord viser en viss aktivitet.
Det regner, og mobilkamera blir ikke trøkki ut av det tørre, trygge leiet i drikkebeltet. Men stemningen i korte blaff med noenlunde god sikt er det ikke noe å si på. Finnskogmagi er vesentlig mer følbar når tåkedottene driver over de store åsene enn når sola skinner midtsommers og heiter opp oversize høgstflater til uutholdelighet.
Ca samme veg ned. Tranehyl, orrhøner og hundeglam, men ikke noe ul mot himmelen.
Alt i alt en dag med et lågt tind/transportforhold. På veg tilbake imponerer Kiwi på Roverud, eller Rovereto hvis en transformerer skogstinduniverset til søreuropeisk alpinstruktur.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.