Høyest i Time og Hå (06.07.2021)

Written by Fjellsamleren (Endre Myrdal Olsen) GSM

Start point Brusali (231m)
Characteristic Jogging
Duration 0h 54min
Distance 3.8km
Vertical meters 214m
GPS
Ascents Brusaknuden (430m) 06.07.2021 18:13
Brusaknuden Sørskråning (416m) 06.07.2021 18:13

Like etter at jeg kom tilbake til bilen etter turen på Bynuten, begynte det å regne kraftig. I høyden blåste i tillegg såpass mye at jeg valgte å ta noen lave og enkle topper. Kjørte derfor til Jæren hvor Brusaknuden, høyest i Time og punktet i sørskråningen, høyest i Hå, ble målet. Parkerte på en stor og åpen plass ved Brusali. Måtte ha noen minutter i bilen og forberede meg mentalt på å gå ut i det elendige været. Hev på meg regntøy og satte i marsj oppover anleggsveien.

Traff ikke helt på stien som gikk mot venstre, men brydde meg lite om det. Kom inn på den lenger oppe. Nådde toppen av Brusaknuden etter kort tid. Fikk skrevet meg inn i boken og tvunget et bilde ut av mobilen før jeg gikk ned til punktet i sørskråningen. Kommunegrensen mellom Time og Hå går her. Derfor blir dette det høyeste punktet i Hå kommune. Punktet var overraskende nok markert med skilt og hadde til og med egen bok. Skal si folk i Hå er bevisst på hva som er høyeste punkt i kommunen sin. Skrev meg inn her og dreide så opp igjen på ryggen og inn på stien.

Da jeg kom inn igjen på anleggsveien, klarnet det opp, og jeg fikk dermed utsikt over det idylliske landskapet Jæren er kjent for. Bortsett fra vindmøllene i bakgrunnen. Disse er IKKE idylliske. Jeg var fornøyd med det jeg hadde gjort i Rogaland for denne gang, og bestemte meg nå for å gjøre et lite hopp ned til Sørlandet. Campen for denne natten ble utenfor Drange Bedehus i Farsund. Begynner å få en liste over rare steder jeg har satt opp teltet mitt.

Kart

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.