Tåketur til Boknafjellet (04.07.2021)

Written by Fjellsamleren (Endre Myrdal Olsen) GSM

Start point P-plass Grønnestadvegen (97m)
Characteristic Bike trip - off-road
Duration 0h 27min
Distance 3.0km
Vertical meters 189m
GPS
Ascents Boknafjellet (293m) 04.07.2021 18:13
Visits of other PBEs Boknafjellet bom (120m) 04.07.2021 18:00

Etter turen på Dyrafjellet kjørte jeg sørover og kom omsider til nydelige Bokn. Boknafjellet er høyest i denne kommunen og stod nå for tur. Siden jeg hadde med meg sykkelen, tenkte jeg å ta dette som en sykkeltur for å opprettholde variasjon. Jeg skulle være på tur i en hel måned i strekk, og det er fort gjort å enten åpne for hardt eller pådra seg skader ved ensformig aktivitet over lengre tid. Dette måtte jeg unngå. Dessuten er det såpass lite jeg bruker sykkelen for tiden, at jeg nå så frem til å sette meg på setet. I tillegg var det nok et smart valg å starte raidet med små topper.

På vei til startstedet for turen, fikk jeg plutselig nyhetsvarsel på klokken om de to jentene som omkom etter lynnedslaget på en fjelltur i Hareid. Fikk også en ny melding like etter om at det ikke var anbefalt å være i fjellet langs kysten for øyeblikket pga fare for lyn.

Fikk ikke bruk for denne i dag
Fikk ikke bruk for denne i dag
Toppen av Boknafjellet
Toppen av Boknafjellet

Jeg parkerte på den store P-plassen ved Grønnestadvegen og sjekket værmeldingen. Ingen meldinger om lyn i mitt område. Ute var nå lummert og stille, så forholdene lå likevel til rette for det. Etter en lyttepause på noen minutter, konkluderte jeg med at det skulle være trygt for meg å ta turen, i og med at det ikke var lyn og torden å høre eller å melde, i tillegg til at turen var såpass kort. Jeg tråkket derfor i vei på sykkel oppover anleggsveien til Boknafjellet. Det ble letteste gir stort sett hele veien opp, for her var det bratt helning flere steder.

Satte fra meg sykkelen ved veis ende og gikk de siste meterne opp til varden på toppen. Her oppe var det tykk tåke, så jeg trengte ikke å bruke så mye tid på kikkerten som er plassert her. Så knapt den store masten like ved siden av. Tok noen bilder og leste over infoskiltene her oppe før jeg gav gass nedover. Det jeg hadde gledet meg mest til. Tåken lettet litt da jeg kom lenger ned, så jeg fikk i det minste "litt" utsikt. Ankom bilen etter kort tid, festet sykkelen og kjørte så videre til fergeleiet ved Arsvågen.

Kart

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.