Sauesetra (14.05.2021)

Written by hknappe (Håkon Knappen) GSM

Duration 1h 10min
Distance 5.7km
Vertical meters 217m
GPS
Visits of other PBEs Årkvisla parkering (200m) 14.05.2021 08:03
Hvalsdammen (220m) 14.05.2021 08:17
Kringsjå (375m) 14.05.2021 08:46

Det er ikke ofte jeg er på Årkvisla, og jeg har aldri startet en tur derfra. Det skulle det bli en slutt på i dag. Ryktene ville ha det til at det er fin utsikt utover nedre Lier fra et punkt like ved Sauesetra. Det måtte jeg sjekke ut.
Men når jeg først var ved Årkvisla ville det være dumt å ikke legge turen innom Hvalsdammen, så jeg startet med å gå Hvalsdamsrunden i retning med klokka. Etter noen hundre meter tok jeg av på en sti som går opp langs østsiden av Hvalsdammen.
Det var dagen etter Kristi himmelfart, og flere hadde valgt å bruke langhelgen til å overnatte ved dammen, så jeg gikk raskt videre og ut på lysløypa i nordenden av vannet. Veien fulgte jeg nordover helt til jeg kom til et veidele hvor jeg hadde kommet til Purkebråten om jeg hadde fortsatt videre rett frem. Jeg tok heller den venstre veien i veidelet, og gikk da i sørvestlig retning mot Sauesetra.
Etter en stund måtte jeg ta av på en sti som skiltet til Suesetra. Jeg skulle ikke helt fram til Sauesetra. Litt oppe i bakken tok jeg på ny av på en mindre sti i nordvestlig retning. Denne stien ledet meg til en hytte som betimelig het «Kringsjaa». Det er rett bak denne hytta at utsiktspunktet er. Det er åpen furuskog og blåbærterreng i området, og det var det som gjorde at det var mulig å se noe der. Dessverre var det veldig disig denne dagen, så sikten var noe redusert. Men jeg kunne i alle fall fastslå at man kan se det meste som er, mellom Drammensfjorden og Glasåsen. Det var uansett et trivelig terreng og en fin utsikt, så jeg tar nok turen tilbake på en dag med skarpere luft.
Tilbake igjen gikk jeg nesten samme vei som jeg gikk opp. Tok en liten snarvei i traséen til Topp-7-turen, slik at jeg kom raskere ned til lysløypa rundt Hvalsdammen.
Turen var på 5,7 kilometer og tok en drøy time.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.