Midtre Ringstind (01.05.2021)  5

Written by Movegen22 GSM

Duration 6h 10min
Distance 14.7km
Vertical meters 1,141m
GPS
Ascents Midtre Ringstinden (2,025m) 01.05.2021 13:14

Greit å våkne ved inngangen av Ringsdalen. Kjente gårsdagens tur i kroppen, men var ved friskt mot. Litt mer skyer i dag, men vi satsa på at de kom til å forsvinne. Det gikk ikke lenge før det var folkevandring forbi lavoen. Vi tok oss god tid, og rusla av gårde i behagelig tempo ca. 09.30.

Hardt og greit innover Ringsdalen i dag også. Måtte nedom å se på "isgrotta" i dag. Her traff vi noen fra Vågå, som vi kom i snakk med.

Stegjern opp "mørdarbakken" i dag også. På toppen av "mørdarbakken" traff vi på noen Gausdøler, som vi hadde møtt på Nautgardstind tidligere i vinter. Artig gjensyn, og mer fjellprat.

Vi tok oss ned på breen, og gikk litt på venstresida ved Midtre, tenkte det var bedre å traversere bortover der enn å gå opp bratta i toget som var på tur til Store Ringstind. Angra litt på det - da det var i overkant hardt og "vondt" å gå. Kom oss likevel greit rundt og parkerte ski ved foten av Midtre. Flere på tur opp her også. Motorveg å gå i, så ingen problem å komme til toppen med stegjern og isøks. Traff et par unge karer på toppen, og slo av en lang fjellprat med dem (den ene var ivrig samler som oss, og da går praten lett når man står i indrefileten av Fjellnorge).

Deilig med revansje på denne toppen, da vi måtte snu rett før bratta sist vi var her (sørpeskred).

En sprek familie drev å bant seg inn i tau da vi starta oppstigningen. De var kommet godt over bratta da vi var på tur ned, så da ble det en prat med dem også. I bakken nedover traff vi to fra Lom - mer fjellprat. Enda lengre ned traff vi på enda to fra Lom. Det viste seg å være noen Sekretæren visste godt av. De hadde bare et par stegjern, så da fikk de låne av oss slik at de slapp å vente på tur. Vel nede ved skia, traff vi på de fra Vågå igjen - de hadde vært på Store, og ville ta med seg Midtre. Vi tok ei matpause, før vi tok av feller og suste ned igjen.

Sola hadde ikke fått varma opp snøen i "mørdarbakken" i dag, så Sekretæren feiga ut, og gikk på beina det første stykket (ikke langt altså ;)). Turplanlegger ventet (som vanlig) tålmodig. Litt mykere snø framover dalen i dag, men det gikk greit å stake/skøyte.

Nok en flott tur, som tok på tida da det var mye styr med å skifte utstyr, av/på med ski og stegjern. Når vi i tillegg fikk prata så mye fjell med trivelige fjellfolk - gikk dagen.

Vi pakka leir, og satte kursen hjemover.

PS! Det var HORDER av folk på Store Ringstind, og da vi kom til Krossbu sto det biler laaaangt nedover dalen. Fikk inntrykk av at "hele Norge" var på topptur denne dagen. Ikke rart da, med slikt vær og slike forhold. Heldige er vi som bor i så kort avstand til herlighetene :)

Frostrøyk fra alle folka på toppen av Store Ringstind..?

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.