Nummestolane - ny kommunetopp i Vik på telemarkski (24.04.2021)

Written by bigmob (Morten Bigseth) GSM

Map
Ascents Nummestolane (1,640m) 24.04.2021

Heldigvis nær sagt - så ble det en ny tur til Sognefjorden - ettersom Fresvikbreen tydeligvis har sunket noen meter.

Monica og jeg så egentlig fram til en ny helg på hytta, men når denne toppen dukket opp og værmeldingen var bedre vestover, så bråbestemte vi oss og dura vestover til Vikøyri. Sonderte ettermiddagen i forveien at vi kunne kjøre noen meter forbi Grønsberg fjellgård og parkere før bommen skiltet privat vei. Ligger passe vilt til denne fjellgården.

Så morgenen etter fant vi parkeringsplassen - men jammen var det et par biler til der med Peakbookere som hadde telta der. Hawkeye og Webjørnsen, samt 2 unge damer som kjørte snowboard ned igjen. Møtte på den hyggelige gjengen flere ganger underveis - og som alltid Peakbookere er noe for seg selv - og har alltid noen fjellhistorier og tips å utveksle.

Vi festa telemarkskiene på sekken og gikk de drøye 300 hm opp til den enda mer idylliske Nummedalstølen og så på med skiene.

Nummedalstølen
Nummedalstølen
Derfra var det egentlig bare å gå rett ovenfor Nummedalstølen og sikte seg inn på Rambera. Finfint skiføre med et lite lag av nysnø hele veien. Sikta oss dels på ryggen opp og rundet Rambera på høyre side. Vi kunne nå se Nummestolane i det fjerne og sonderte ruta bort og opp til topps.

Først sklei vi korteste rute ned i skaret ved vatnet på 1453m før det egentlig var veldig greit bortover og jevn stigning på slutten opp til toppvarden.

Ble dessverre ikke den lovede skyfrie himmelen, så ble ikke så lenge på toppen som vi hadde tenkt. Litt vind, noen snøslafsbyger og sol på turen. Men et eventyrlig føre tilbake og mer og mer sol. Gjengen med de andre Peakbookerne hadde nå tatt oss igjen - så snowboarderne lekte seg forbi oss nedover. Perfekt telemarkføre hele veien til Nummedalstølen med Sognefjorden der nede.

User comments

  • -
    avatar

    Gratulerer med hjemtoppen min

    Written by LivogKristen 28.04.2021 20:12

    Det er fint på sommeren også. Vi går korteste veien opp i Botn og tar til høyre når vi kommer opp til vannet og elveutløpet. Litt løs smågrus i den bratteste bakken opp mot elveutløpet og vannet der, så gå litt forsiktig. Følger så innover til toppen. Fint å gå, men er bedre når det ligger litt sommersnø å gå på, da det er litt stein der oppe.

  • -
    avatar

    Grattis med Nummedalstolane!

    Written by knutsverre 28.04.2021 09:57

    Fin rapport! Hvor lang tid brukte dere? Fulgte dere omtrent ruten/GPS sporet til Otto fra 2020? Rasfare?

    • -
      avatar

      Sv: Grattis med Nummedalstolan

      Written by bigmob 28.04.2021 12:11

      Fin topptur som anbefales de neste ukene. Men sikkert fint på sommeren der også.

      Tror vi brukte ca 8 timer tur/retur i rolig tempo og inkludert pausene.

      Jeg leste Ottos rapport før vi dro og fulgte nok den samme ruta - selv om jeg ikke hadde sjekket ut GPS-sporet. Du ser egentlig ruta opp til Rambera så fort du kommer over Nummedalstølen. Bare å sikte seg mest mulig inn på ryggen (ryggen midt på i starten - før vi krysset/fulgte den over store ryggen til venstre til topps) - og da helt uten rasfare slik vi så det.

      Vel oppe på Rambera så går det veldig greit å følge terrenget til Nummestolanes topp. Du ser at det er lettgått terreng hele veien.

  • -
    avatar

    Fiiint!

    Written by Sea2Summit 27.04.2021 18:32

    Kjære Vestland, gi meg fri fra jobb :)

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.