Holleia som den perfekte nødløsning! (20.11.2010)  6

Written by Øyvindbr (Øyvind Brekke) GSM

Start point Brannbråtan (280m)
Characteristic Ski trip
Map
Ascents Rudskollen (710m) 20.11.2010

Kart


Turdeltakere
Øyvind Brekke
Sondre Kvambekk

Etter mye fram og tilbake ble Sondre og jeg enige om at Holleia var et passende sted å legge helgeturen til. Vi kjørte i retning Sokna og tok av ved Tangerud/Tranby og kjørte oppover en vinteråpen vei nesten fram til P-plassen ved Brannbråtan. Det var best å gi seg mens leken var god, bilen spant endel på det glatte føret.

På Rudskollen med "utsikt" vestover.
På Rudskollen med "utsikt" vestover.

Dette ble straks en slitetur med småtunge sekker, dårlig skiføre og bratte bakker, men omsider kunne vi puste ut oppå Høg-Holleia. Her flatet det ut, og vi rusla over myrer og småvann helt til foten av Rudskollen. På vei opp til denne måtte vi av med skia, for her er det kronglete og ganske tett mellom trærne. Ikke mye utsikt på toppen i dag på grunn av været, men Sondre fikk iallefall et nytt kryss innen topplisteverdenen. Dette er verken en 2k-topp eller kommunetopp, men alt teller. Vi kommer nok tilbake ved en seinere anledning i bedre vær, og da er Grønknuten også aktuell.

Det ble endel krongling i mørket før vi kom til Grønknutkoia, men ting løste seg i grunnen greit. Som vi forventet var hytta tom, den ligger nok ikke i et klassisk skiterreng akkurat. Dermed kunne vi breie oss ut og henge klær til tørk over nesten alle stoler og samle de ved peisen.

Det er noe eget ved det å sitte ved den varme peisen i ei opplyst hytte mens det er mørkt og kaldt ute. Man sitter og skravler om løst og fast, og spiser chips og sjokolade mens man konstaterer at man har det veldig godt her i livet.

Peiskos på Grønknutkoia. Jeg ser jo ut som en innbruddstyv med den nye finlandshetta mi.
Peiskos på Grønknutkoia. Jeg ser jo ut som en innbruddstyv med den nye finlandshetta mi.

Vi sto grytidlig opp på søndagen og fikk en fin og litt mindre strevsom skitur tilbake til bilen. Over Store Bergsvatnet gikk det til å begynne med greit, men så overtok overvann og de komplikasjoner det fører til. Men det løste seg greit. Videre bar det langs et bredt bekkeleie til et nytt tjern. Når vi snudde oss så vi trolsk vinterskog med samtlige trær neddynget av snø. Et iskaldt og vakkert syn, så Sondre var nødt til å ta bilde!

Julestemning i Holleia selv om det er november.
Julestemning i Holleia selv om det er november.

Etter en stund kom vi tilbake til veien som førte til P-plassen, og herfra ble det stort sett behagelig nedrenn til bilen. Nå var det bare å sette seg inn og kjøre i retning Hurum for å komme oss til topps på Stikkvannskollen, noe som forøvrig skulle bli min kommunetopp nr 32.

De nye skia mine fikk litt av en ilddåp i Holleia, for mange steder var det stein og røtter både langsetter og på tvers av ruta vår. De usynlige steinene påførte skia en haug med riper og jævelskap, men dermed kan jeg med rette kalle de for ekte Øyvindski. Det vil si ski med laber glid, massevis av riper og dårlig spenn, og som bærer preg av å ha blitt brukt endel.

Takk for turen Sondre!

Flere bilder

User comments

  • -
    avatar

    Holleia er flott

    Written by MrSummit 25.02.2011 10:49

    Ta deg en tur til samme område i slutten av april, da kan du oppleve tiurleik. Områdene rundt Grønknuten og Rudskollen har mange flotte leiker. Litt senere, i slutten av mai, så er det også meget godt ørretfiske i en del av vannene der oppe :)

  • -
    avatar

    Flotte "sort-hvitt" bilder

    Written by deleted user 23.11.2010 11:26

    Flott tur og noen flotte vinterbilder. Jeg synes de fargebildene som ser ut som s/v, men som har en eller annen detalj i farge er flotte.

    Ellers er det jo interessant med rapporter fra denne delen av verden etter som jeg fra neste vinter kommer til å frekventere Vikerfjell. Venter bare på at datter og familie returnerer fra Junaiten.

    • -
      avatar

      Sv: Flotte

      Written by Øyvindbr 28.11.2010 17:42

      Du har all grunn til å glede deg til Vikerfjell Anders! Har vært der altfor lite, men kurven er stigende de siste åra. Et herlig område til alle årstider!

  • -
    avatar

    Ny kald vinter i vente ???

    Written by DagGullesen 22.11.2010 21:01

    Ser du er forberedt på en ny kald vinter Øyvind. Eller skal du på tur med David Toska ??

    Enig med Sondre at slikt vær kan i grunnen passe med terrenget.

  • -
    avatar

    Takk for turen

    Written by 500fjell 22.11.2010 18:07

    Takk for turen Øyvind! En skikkelig godtur selv om været ikke var skyfritt. I slike områder synes jeg det faktisk er koselig med snødrev og grått vær. Enig med Morten, jeg ble jo nesten redd første gang du tok på deg den finlandshetta ;-)

  • -
    avatar

    Skummel type

    Written by mortenh 22.11.2010 17:29

    Hadde vært litt tvilsomt å komme inn på ei åpen koie og så satt det en kar som han der ved peisen og ventet :)

    Litt riper i skia er ikke sååå ille. Utafor allfarvei syes jeg skia mine (som har noen hundre riper nå) glir overraskende bra. Spesielt litt avrundete riper som går i lengderetningen på skia er ikke så farlig synes jeg.

    Når du vil ha "ny såle" får du den bare slipt og metter ev. gjenværende "ripearr" med voks.

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.