Sveinsbuvarden og Nordre Kjellarfjellet (16.01.2021)

Written by Henriksen (Henrik Foss) GSM

Start point Ravalsjø Parkering (483m)
Endpoint Ravalsjø Parkering (483m)
Characteristic Backcountry skiing
Duration 4h 07min
Distance 16.3km
Vertical meters 768m
GPS
Ascents Nordre Kjellarfjell (715m) 16.01.2021
Sveinsbuvarden (746m) 16.01.2021
Visits of other PBEs Ravalsjø parkering (483m) 16.01.2021

"Opp i ringa" på morgenen i dag og dro inn til kuldehølet Ravalsjø og toppene rundt i dette området. Ikke helt gira, men orka ikke surre med hverken Blefjell eller lengre kjøreruter, sier litt om utvalget her (kom dere ut og føl dere heldige alle dere i Vest, Nord og Innlandet). Uansett -16 i Hokksund ble til -22 ved første stavtak, det kjentes godt på knær at gradestokken kryper stadig nedover. Snakket med noen som sto vakter på parkeringen, de fryktet 200 biler pluss her i dag. Herregud jeg ante ikke at det var så populært her om vinteren. Nåvel jeg hadde planer om Nordre Kjellarfjell og Sveinsbuvarden i dag. Disse to hadde jeg ikke fått gjort noe med og tenkte vell egentlig at de gode gamle Ingstadene fulle av riper, knekte stålkanter mm skulle gjøre nytten sin i dag i og med at det er en god del skiløyper. Hadde ingen forventninger til disse to toppene, men både Skrim og Styggemann hadde levert tidligere, så det var egentlig bare å tråkke på! Sola skinte jo og enda var det lite folk ute.

Sveinsbuvarden var dagens første topp. Til denne gikk det scooterløype så banka på oppover lia. Lot fellene forbli i sekken og heller gamble på at den tradisjonelle blå swixen med litt lysegrønn, samt smøringa fra de siste 4 åra skulle gi et slags feste. Litt bakglatt men var ikke verst!
På toppen var det folk og utsikten var faktisk meget god, masse fint. Valgte å kjøre siden rett ned siden snøen var strøken. Tok en variant gjennom tetteste granskogen mot neste topp, Nordre Kjellarfjellet. Speidet også etter en fornuftig rute opp gjennom skogen. Litt tett nederst men stort sett furuskog så her skal det være gode muligheter. Gjennom skogen var det iskaldt, skikkelig kuldehøl. Urørt snø og snøtunge trær, herlig å bare tusle her inne. Kom til sist ned på skiløypa og krysset Arebuvannet(490) helt i sørøstenden via demningen.

Opp lia var det relativt fint. Satt på fellene tidlig og kosa meg oppover lia. Gadd ikke stresse, bedre å nyte følelsen av 40 cm puddersnø rundt skia fremfor å mase opp. Fra 615m begynte snøen å skyte sprekker og like etter drønna det også. Tydelig at vinden hadde fått jobbe litt her. Holdt høyden på ryggen rundt og kom til sist til topps. Flott topp dette også men ikke noe å skrive hjem om. Samme vei ned, fin fjellskikjøring, skikkelig koketopp dette her egentlig og her møter man heller ikke en kjeft, garantert!
Fulgte skiløypene ned og havnet på parkeringen til kun 19 minus, reine mildværet det her. Mange biler som hadde kommet. Kaos.

Fin dag

Utsikten fra Sveinsbuvarden. Skrim lengst fremme
Utsikten fra Sveinsbuvarden. Skrim lengst fremme
Telemarksalper
Telemarksalper
Jonsknuten
Jonsknuten
(f.h) Skrim, Breistølfjellet, Styggemann
(f.h) Skrim, Breistølfjellet, Styggemann
Østsiden på Nordre Kjellarfjellet
Østsiden på Nordre Kjellarfjellet
Skrim
Skrim

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.