Bruskor og Høylassnuten (29.11.2020)

Written by LivogKristen (Liv Skåsheim) GSM

Distance 7.4km
Vertical meters 399m
GPS
Ascents Bruskor (400m) 29.11.2020 11:58
Høyslassnuten (375m) 29.11.2020 12:51
Liv nyter solen på toppen av Bruskor
Liv nyter solen på toppen av Bruskor
Valgets kvaler i dag. På tur skulle vi, valget stod mellom Bruskor og Flisefyr. Grauttjukk tåke i Skien, men både Storm og Yr melder sol i Bø og på Bruskor. Vi kjørte derfor til Bø og tok av mot Lunde på Rv 359. Fulgte denne ca 2 km og fulgte veien merket Skytebane og Travbane til parkeringen ved travbanen.
Hadde tenkt å gå en rundtur med Bruskor først og Høylassnuten etterpå. Dette fordi jeg håpet tåken lettet og vi skulle kunne nyte den fine utsikten over Bø, som vi vet er på Høylass. Godt merket her oppe og gikk innover og nøt den flotte naturen med frost over alt. Kosa meg så mye med alle de fint trærne med frost på, at jeg glemte å se meg godt om, og da vi kom oppover merket vi plutselig at vi måtte justere løypen vår. Hadde tatt den dummeste løypen oppover og måtte litt ned igjen et stykke før vi kunne fortsette på den stien jeg hadde tenkt å følge. Sånn går det når en går i andre tanker. Kunne fortsatt oppover der vi gikk også, men var ikke det jeg hadde tenkt. Ja, ja da fikk vi litt mer trening.
Lunch i solen på toppen av Bruskor.
Lunch i solen på toppen av Bruskor.
Fulgte godt med nå og tok dit jeg ville i alle kryss. På toppen fikk vi en pause i solen, men tåken lettet ikke nede i dalen, så utsikten kunne vært bedre. Flott likevel. Nøt rundstykker på toppen her før vi gikk ned igjen i skaret og opp på Høylassnuten.
Marsipankos på Høylassnuten
Marsipankos på Høylassnuten
Her skal det være fin utsikt over Bø, sier de
Her skal det være fin utsikt over Bø, sier de
Var laget bålplass med bord midt i røysen her oppe. Er visst en gammel grav, stod det på infotavla. Her ble årets første Nidar marsipangris med sjokoladetrekk inntatt. Venter alltid til 1.søndag i advent eller 1.desember med dette ritualet. Gleder meg alltid masse til den første marsipanen, det er en del av advent/jul for meg. Liker å ha noen ting som jeg kun spiser til jul, og marsipan er en av de tingene, blir mer jul da. Tåken lettet ikke, så vi ruslet ned igjen til tåkehavet rundt bilen og kjørte hele veien til Skien tåke. Den stien / veien vi gikk ned er virkelig fin, med utsikt over bla. Gygrestolen. Tåken var borte i den retningen.
Frost på et spindelvev
Frost på et spindelvev
Nydelig frost over alt på turen
Nydelig frost over alt på turen
Fin sti opp i skaret her
Fin sti opp i skaret her
Parkering i tåkehavet
Parkering i tåkehavet

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.