Araseto, Kommunetopp på Utsira (12.07.2012)

Written by 19topper (Tor-Arne Paulsen) GSM

Map
Ascents Araseto (70m) 12.07.2012
Visits of other PBEs Loshytta (64m) 12.07.2012

Kommunetopp ut mot Nordsjøen. Turfølge: Geir, Kaia, Nora, Emil og Sniff:-)))))

Ahh, utrolig heldig med valg av dag for å besøke Utsira:-D Sol hele turen og dagen!

Vi startet fra fergekaia i Haugesund hvor ferga går ut til Utsira. Ut til kommunen med stor giverglede både ved årenes TV aksjoner og med naturopplevelser når en er på besøk:) Her kunne en lett finne på å bo! Tjohoo:-D

Vi kom inn Nordvikvågen, dro rett over til Sørevågen. Der befinner nemlig butikken seg, og siden været var så pass bra, måtte Sniff få noe vann å drikke (eller var det vi som hadde lyst på is?;)

Vi startet med å besøke Loshytta her på øya. Denne ble brukt i "gamle dager", og dagens los representert med Geir måtte opp å teste om dagens hotellrom kan måle seg når en ligger å venter på oppdag? JEG syntes jo selvfølgelig at denne hytta var vel så bra, som dagens lokaliteter:) Tenk på all den friske luften, trimmen opp og ned til losskøyte, ro ut, konkurransen med andre loser osv:)

Etter denne lille avstikkeren på vei mot dagens mål, tok vi ett par avstikkere til rundt på øya. Skarvanesvågen (Lunch:) Vindmøllene (tur-bok og bilder) Breimyr (spøkelseshus) og kaia i Sørevågen (alternativ fergeavgang) Virkelig flott her:)

Til slutt ente vi opp mot fyret som breier seg ut i skrenten opp mot toppen av Utsira.
(ok, vi var innom butikken etter toppen, for enda en is. Ja for å feire bragden av å komme oss opp til målet. Ikke mindre en to høydetilvenning`er måtte til før toppen:)

Legger ikke ut GPS spor på denne turen, da jeg vil la andre leve i uvisse om hvordan komme seg opp til toppen uten å oppleve hjerneødem etter for rask oppstigning, uten baser for høydetilvenning. Det er langt til nærmeste behandlingskammer;)

Og takk til turfølget i dag:) Fantastisk flott tur, enda en gang:)

Loshytta:

Skarvanesvågen (overnattings stedet her heter: Hos Edith og Hjalmar) :

Vindmøllene:

Toppen og Fyret:

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.