Sauås i Lunde (10.09.2020)

Written by siroho GSM

Distance 5.1km
Vertical meters 255m
GPS
Ascents Sauås (389m) 10.09.2020 13:57
Visits of other PBEs Bomveg Ervingsdalsvegen (180m) 10.09.2020 12:43
Sauås P-lomme (254m) 10.09.2020 13:05

Sauås

Dagens nometur gikk ikke helt som planlagt. Vi skulle gå Teslefjell, men endte opp på Sauås. Vi kom til Ulefoss og Lunde i tiden Henrik Ibsen gikk opp i Vrangfoss og bestemte oss for å kjøre innom og se på båten bli sluset opp. Fint sted å ta lunsj før vi går. Båten kom akkurat da vi parkerte og så den gikk opp tre kammere før vi gikk. Vi kjørte inn til Landsmarka og parkerte før gården vi går innom. Da fant jeg ikke kameraet mitt, så tilbake til Vrangfoss, og der lå det heldigvis under krakken vi satt på.

Da var piffen gått ut av meg og jeg valgte en kort tur (som med like lang som de andre) til Sauås. Siden vi skulle bare ta den toppen gikk vi fra betalingsbommen.

Ført oppover og oppover på grusveg, før bikubene gikk vi inn på sti som var merket blått. Ikke den mest brukte stien, men helt greit å gå. Fant en skikkelig fint felt med tyttebær, så det ble plukket 1,5 kg før vi satte kurset rett opp lia i blåbærlyng og mose. Kom fort opp, men bratt.

Fint toppområde og det ble pause med niste og så litt på utsikten, prøvde å gjette på toppene rundt oss. Husefjell så vi godt og Lifjell.

Ned valgte vi rød løype. Fint i starten med litt opp og ned forskjellige rygger med små myrdrag i mellom. Mer åpent og fint å gå. Så ned lia med blåbær og tyttebær, plukket litt til. Før vi endte ned på grusvegen. Så var det å gå tilbake til bilen. Gikk forbi et par fine tjern og så en flott øyenstikker.

Turen som skulle være kort ble på hele 5 km, så ikke så kort likevel, men tyttebær som ekstragevinst.

Toppen i motsol
Toppen i motsol
Toppen er bak bolten
Toppen er bak bolten
Hva skjer!
Hva skjer!
Du deler vel nista di med meg?
Du deler vel nista di med meg?
Åpent terreng på tur ned
Åpent terreng på tur ned
Lyngmark i starten
Lyngmark i starten
Kan det være starrlibelle?
Kan det være starrlibelle?
Øvre Vårbutjønn med Sauås bak
Øvre Vårbutjønn med Sauås bak
Diplan med Sauås bak
Diplan med Sauås bak

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.