Nord Glittertind (28.08.2020)  4

Written by Raindogs01 (Lasse Johnsen) GSM

Duration 10h 25min
Distance 21.6km
Vertical meters 1,259m
GPS
Ascents Svartholshøe (2,067m) 28.08.2020 13:08
Trollstein-Rundhøe (2,170m) 28.08.2020 13:49
Dronningje (2,189m) 28.08.2020 14:55
Jeg hadde planlagt å bruke en helg på å ta 2000m toppene nord og sør for Trollsteinkvelven, nord for Glittertind. Det var meldt helt ok vær og jeg ankom Veodalen Parkering fredag morgen.
Kartet viser ruten jeg gikk oppover lia, og jeg tror det er den enkleste veien (Gikk nærmere Bergnussa på vei ned, og der var det fuktigere og mer lyng).
Jeg slo opp telt der dere ser denne turen ble avsluttet, drøye halvannen time fra parkeringen. Det var mye steinur innover dalen, noe som jeg synes er fryktelig tungt å gå i. I tillegg var kommet litt snø på toppene, og steinene ble glatte etterhvert som jeg kom oppover i høyden. Jeg var på Svartholshøe etter ca 4t45m (inkl teltoppsett og ompakking). Fin utsikt og lett å se ruta videre til Trollstein-Rundhøe, som jeg ankom 45min senere. Fortsatt krevende å gå på glatte steiner, og snøen skjulte huller mellom steinene. Jeg syntes allikevel at Dronningje så fin ut fra denne toppen og gikk rolig videre og ankom ca en time senere. Trollsteineggje lå foran meg og var i planene, men jeg begynte å bli sliten og likte ikke det glatte underlaget, så jeg valgte å snu. Hadde brukt 6t40m så langt. Været var ok, lite vind og tildels sol, og utsikten i alle retninger er fantastisk.
Etter at jeg kom ned fra Dronningje prøve jeg å holde høyden på retur, noe som resulterte i at jeg plutselig sto foran et stup og måtte gå oppover allikevel. Kartet viser det dårlige veivalget. Ellers så gikk returen helt ok, men jeg var sliten når jeg kom til teltet etter nesten 10,5 timer.
Hadde overvurdert meg selv denne dagen, og dagen etter var planen å ta Trollsteinhøene og Gråhøe, men skrinla den planen og valgte Grotbreahesten. I etterkant ser jeg at formen kom seg fort igjen etter tøying, mat og 12t i posen. Uansett, den bekreftelsen fikk jeg ikke før retur fra Grotbreahesten. De siste toppene får ligge der til en annen gang :-)

Fra Trollstein-Rundhøe mot Galdhøpiggen.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.