Eggenipa (31.07.2020)

Written by Skorpa (Steinar Skorpa) GSM

Map
Ascents Eggjenibba (1,338m) 31.07.2020

Spektakulær tur!

Turen starter fra Øvredalen ved tilrettelagt parkeringsplass. Ny parkeringsplass er under opparbeiding litt lengre ned mot Våtedalen med tilhørende ny sti opp på ryggen av Eggenipa. Det anbefales å være tidlig ute da parkeringsplassen fort blir full og det blir kaos med biler.

Turen starter nokså bratt opp gjennom bjørkeskog til ryggen av Eggenipa. Her treffer en den nye stien fra den nye parkeringsplassen også. Om en ønsker, kan en gå noe ned (mot nord) for gode fotomuligheter. Stien fortsetter deretter sørover oppover ryggen. Her er det bredt og fint å gå, enkelte steder med kjetting, men her er og gode tak i fjellet.

Eggen smalner etter hvert, og på omlag 1250 moh får en den tynne eggen foran seg som sikkert mange har sett på bilder. Det ser virkelig spektakulært ut! Stien videre mot toppen er slett ikke så "gale" som den ser ut, så det er bare å nyte siste stigningen mot toppen. Og her kommer utsikten! I alle retninger! Er det vindstille, så anbefales rasten her.

Videre går rundturen sørover (godt merket sti - i motsetning til hva som står på bl.a. ut.no) før den snur østover og ned mot Øvredalen igjen. Her må en være litt obs dersom det er snø i lia. Det er flere bekker under snøen, og den kan være glatt før sola har fått tak.

Siste rest er flott vandring ned dalen mot parkeringsplassen.

Ca. 11.8 km rundtur. Jeg brukte 1 time og 40 min til toppen og ca. 5 timer totalt inkludert pauser.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.